Infoähky XX - lauantai 23.11.

Vuosijuhlaan valmistautuminen

Vuosijuhla on killan juhlista arvokkain ja vaatiikin huolellisen valmistautumisen. Näillä ohjeilla kokematonkin juhlija pääsee alkuun ja voi nauttia illasta täysin rinnoin. Vuosijuhlassa käyttäydytään herrashenkilömäisesti. Hyvillä tavoilla ja huomaavaisuudella pärjää pitkälle ja vaikeissa paikoissa voi vilkaista mallia naapurilta. Jos seurapiirielämä ei ole ennestään tuttua, voi etikettiin tutustua Teekkarin käytösoppaasta

Avec

Seuralaisen voi valita myös killan ulkopuolelta ja sellainen voi löytyäkin jo kotoasi. Jos avecin valitseminen ei kuitenkaan ole näin triviaalia, kannattaa kysäistä muita parittomia kiltalaisia aveciksi. Toki juhlaan voi osallistua ilman omaa seuralaistakin.

Pukeutuminen

Vuosijuhlien pukukoodina on juhlapuku. Tämä tarkoittaa frakkia, tummaa pukua tai täyspitkää iltapukua. Jos vuosijuhlia aikoo jatkossa kiertää enemmänkin, kannattaa ostaa jo nyt oma frakki. Rahapulassa tai epävarmuuden iskiessä tumma puku käy hyvin. Sen sijaan täyspitkän iltapuvun tyylin ja värin voi valita oman mieltymyksen mukaan, mutta täysvalkoinen jätettäköön hääjuhliin.

Akateemiset kunniamerkit ja tunnukset

Mahdolliset akateemiset kunniamerkit laitetaan asun vasempaan rinnukseen. Jos ei kunniamerkkejä ole (vielä) kertynyt, voit ostaa killan pronssisen jäsenmerkin 15 euron hintaan. Näitä voit kysyä hallituksen jäseniltä. Ylioppilaskunnan nauhaa saa AYY:n Otaniemen palvelupisteestä nimelliseen parin euron hintaan. Se laitetaan laskeutumaan oikealta olalta vasemmalle lanteelle. Nauhasta voi myös taitella ruusukkeen rintapieleen, jos puku on olkapäiltä avoin. Ruusuketta kannetaan puvun oikealla puolella.

Aika ja raha

Juhlaan valmistautuminen maksaa, sitä ei voi kiistää. Itse juhlassa selviää yleensä halvemmalla, sillä kaikki kuljetukset, narikat ja muut pikkumenot on huolehdittu puolestasi. Sen sijaan juomaan kannattaa varata käteistä ja tarvittaessa taksiinkin, jos haluaa päätyä yöllä Otaniemen ulkopuolelle.

Mikäli kysymyksiä herää, voit olla yhteydessä vuosijuhlatoimikuntaan infoahky@athene.fi.