Kaljakrokettiturnaus 27.4.

Kaljakrokettia pelataan siksi, että se on hauskaa. Kaljakrokettia pystyy pelamaan, mikäli osaa suurinpiirtein pitää krokettimailaa kädessä ja juoda kaljaa, tosin jälkimmäiseenkin riittää mikäli kaverit osaa juoda kaljaa sunkin edestä.

Kokoa siis joukkue ja osallistu! Turnaus järjestetään Ossinlammella 27.4. alkaen klo 14. Osallistumismaksu 10e, jolla saa ainakin yhden pelin pelivälineet, eli krokettimailat peliin ja 12 kaljaa. jos turnauksessa pärjää, voi päästä pelaamaan useammankin pelin.

Turnaukseen mahtuu mukaan yhteensä 32 joukkuetta, joista vähintään 6 joukkuetta on rivikiltalaisten vapaassa kähminnässä. Kutsuvieraiden ilmoittautumisen DL on 15.4., minkä jälkeen ylijääneet paikat menevät athenelaisjoukkueille ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Näpy näpy, ilmo aukeaa jo maanantaina 11.4. Ilmoittautuminen sulkeutuu keskiviikkona 20.4.

Ilmoittautuminen: Ilmomasiinassa. Turnauskaavio: Näkyvillä tästä linkistä.

Tapahtuma Facebookissa.

Säännöt

Tammelassa (Känsihäh), 25.7.09, by Athene Jury

 1. Homma lähtee siitä, että muodostettakoon joukkueet. Joukkueessa on oleva 2 - 5 persoonaa. Joukkueet valitsevat itselleen mieltymyksensä mukaisen väripallon ja -mailan.
 2. Olkoon oleva ensimmäinen joukkue se, kuin kepissä kerrotaan, eli punainen. Tämän jälkeen järjestys olkoon seuraavanlainen: vihreä, keltainen ja musta.
 3. Peli käynnistyköön siitä, notta aloittava joukkue yrittää osua mailan mitan verran päästä aloitusfallokseen. Jahka osuu, saa jatkaa. Seuraavat joukkueet noudattelevat toimintaa perässä samoin tavoin.
 4. elin tavoite on tämän jälkeen saada pallo kaikkien porttien läpi kulkien osuen lopulta loppufallokseen. Lyöntivuoro kiertää kepin järjestyksen mukaan.
 5. Osuma alkufallokseen aikaansaa ensimmäisen oluen. Tämä juotakoon, ennen kuin pallo ensimmäisen portin ohittaa.
 6. Tämän jälkeen oluita tulkoon ja juotakoon samaan tapaan aina portin lävistyksen jälkeen ja ennen seuraavaa porttia.
 7. Olutta ei ole tarkoitus eikä sallittua avata, ennen kuin tuomari sen joukkueelle osoittaa.
 8. Jos portti on lävistetty tuomarin näkemyksen mukaan väärin, esimerkiksi joukkue ei ole vielä juonut edeltävää oluttaan, ylimääräinen rangaistuskalja määrättäköön joukkueelle juotavaksi.
 9. Aina kun portti on ohitettu, portin ohittava joukkue saa uuden lyönnin. Sama päteköön falloksiin.
 10. Tuomari voi tulkitessaan määrätä myös aikailusta ja muusta vilungin yrittämisestä kaljasakon viivyttelevälle joukkueelle.
 11. Ennen loppufallosta viimeinen osoitettu olut pitää olla juotu, muutoin tulee sakkokalja ja vuoro jatkuu.
 12. Tuplaporttien kohdalla juodaan tuplaolut.
 13. Peli loppuu joukkueen osalta, kun joukkue on juonut oluensa ja osunut loppufallokseen. Voittaja on se, joka tämän tekee ensimmäisenä.

Kilpailua ei suotane otettavan vakavana urheiluna, sillä urheilu humalassa voi olla vaarallista. Kaljan juonti ei myöskään saa kärsiä.

Peli noudattelee "normaalin" kroketin sääntöjä löysin rantein.

Tuomarit hoitavat radan, sääntöjen tarkkailun ja muut ongelmakohdat. Tuomarit eivät ole absoluuttisia eivätkä absolutisteja.

(c) Informaatioverkostojen kilta Athene ry, 2011