« Kalenteriin
MainosLuukku no. 12

Red Cup -pelit töhömmällekin 2/3

Esittelyssä: Slap Cup

Slap cup on vauhdikas juomapeli, jossa nukahtamisesta ja osaamattomuudesta sakotetaan äkkiä. Tätä peliä voi pelata niin illan ensimmäisenä kuin päättävänäkin pelinä. Illanvietossa ei siis koskaan kannata ujostella kysyä ”parit släbit?”, sillä todennäköisesti löydät aina peliseuraa. Wappukukan toimitus suosittelee myös kokeilemaan pelata kolme släbäriä juuri ennen nukkumaanmenoa, jolloin aamulla päihtyneenä herääminen on taattu.

Parhaimmillaan tässä pelissä pääsee juottamaan sitä tarvitsevia, ja omasta osaamistasosta riippuen ei itse välttämättä joudu (lue: pääse) juomaan lainkaan. Slap cupin pelaamista alkoholittomana kannattaa välttää, sillä on mahdollista, että 1. joudut kuitenkin juomaan alkoholia tai 2. joku muu joutuu juomaan sinun alkoholittomia juomiasi. Jos kuitenkin kaikki peliin osallistuvat ovat alkoholittomina, ei ongelmia pitäisi esiintyä.

Slap cup -peliä varten tarvitset:

 • vähintään neljä pelaajaa (toimitus suosittelee vähintään viittä), ylärajaa ei ole
 • yhden miedon alkoholijuoman (0,33l) per pelaaja
 • kolme punaista kuppia per pelaaja
 • kaksi (tai useamman) ylimääräistä punaista kuppia
 • yhtä monta pingispalloa kuin ylimääräisiä kuppeja
 • pöydän (sen kokoinen, että sen ympärillä olevat pelaajat yltävät pöydän keskelle)

Pelin aloitus

Jokainen pelaaja ottaa itselleen kolme kuppia, joihin mieto alkoholijuoma kaadetaan tasan jokaiseen. Juomia sisältävät kupit asetetaan pöydän keskelle niin, että jokainen pelaaja on mahdollisimman lähellä omia kuppejaan. Kun kupit on asetettu, pelaajat asettuvat pöydän ympärille tasaisin välimatkoin. Ylimääräiset kupit ojennetaan kahdelle sattumanvaraiselle, toisiaan vastapäätä olevalle pelaajalle. Jos pelaajia on paljon, voi kuppeja olla useampi. Jos pelaajamäärä ylittää yhdeksän, kannattaa kuppeja ottaa jo kolme. Oikean määrän löytää kuitenkin kehittämällä pelituntemusta pelaamalla. Peli lähtee liikkeelle siten, että joku ottaa lähtölaskennan, jonka jälkeen pelaajat, joilla on pallo ja kuppi, voivat alkaa heittäa palloa kuppiin pompun kautta.


Pelin kulku

Aina, kun pelaajalle päätyy kuppi ja pallo, tulee hänen yrittää pompauttaa pallo kuppiin pöydän (tai muun pinnan) kautta. Ideana on päästä "släbäämään" eli lyömään myötäpäivään seuraavan muki pois, jolloin tämän tulee ottaa keskeltä uusi muki, juoda se tyhjäksi ja jatkaa peliä sillä. Lyödä saa, kun osuu omaan mukiinsa ennen kuin vasemmalla oleva osuu omaan mukiinsa. Jos itsestä katsottuna vasemmanpuoleisella pelaajalla ei ole kuppia, tulee oma kuppi antaa eteenpäin, kun pallon on saanut sisään. Jos pallon on saanut sisään ensimmäisellä yrityksellä, saa kupin (ja sen kanssa pallon) antaa kenelle tahansa sillä hetekellä kupittomalle pelaajalle. Jos saat 1+n (n > 0) yrityksellä, tulee kuppi antaa myötäpäivään seuraavalle. Peli päättyy siihen, kun viimeinenkin kuppi otetaan pöydältä. Pelissä ei ole varsinaista häviäjää, mutta viimeiseksi släbätyksi tullut pesee kupit.

Alla kaksi näytettä samasta slap cup -pelistä. Kuten huomaatte, slap cup toimii sulatusuunina kaikenkarvaisille ja -humalatilaisille ihmisille.


Viisi nopeaa, vastaajana Noora "Hiipivä Tiikeri" Tanska

 1. Släbäätkö enemmän kuin tulet släbätyksi?
  - En, mutta riippuu kenen kanssa pelaa.
 2. Joudutko usein pesemään kupit?
  - En.
 3. Millä juomalla pelaat?
  - Mahdollisimman pahalla.
 4. Käännätkö kupin vai lyötkö raivolla?
  - Lyön raivolla.
 5. Montako joit viimeisimmässä pelissäsi?
  - Kolme.Seuraava red cup -peliesittely ensi viikolla!