« Kalenteriin
MainosLuukku no. 20

Aava(las) 2016

Wappu pärähtää tänään virallisesti käyntiin koko Aalto yliopiston opiskelijoille WappuAallon ja Akateemisen Wartin merkeissä Alvarin aukiolla klo 15.00!
Tämän ilosanoman kunniaksi on tullut aika raottaa WappuAallonkin tekijöiden esirippua sekä athenelaisten kurkistaa ulos Olkkarin ovesta ja saada vihdoin vastaus monia askarruttaneeseen kysymykseen "Mikä se ihmeen Aava oikein on?" Ja mikä vastaisikaan paremmin tähän kysymykseen kuin se, että kuka tätä hommaa on teille athenelaisille ja kaikille muille aaltolaisille tekemässä!

Viestintä- ja yrityssuhdevastaava ideoi, toteuttaa ja kehittää Aavan tapahtumamarkkinointia ja vetää viestintätoimikuntaa (VTMK). Tänä vuonna Kian vastuulla ovat myös Aavan yrityssuhteet. Ahkerana instagrammaajana Kia huolehtii sekä Aavan virallisen että epävirallisen Insta-kanavan aktiivisuudesta, ja Kipsun tavaramerkkejä ovatkin lennokkaat hashtagit, kuten #soossii, #kylpyammefetissi sekä #op.

Monitori yhdistää, innostaa sekä mahdollistaa Aalto-henkeä tukemalla poikkitieteellisyyttä edistäviä ideoita ja tapahtumia. Monitori myös huolehtii, että kaikkien vanhojen korkeakoulujen edustajia kuullaan AYY:n kulttuurikentällä. Marian tapaa tänä vuonna luotsaamasta niin Aalto-sitsien kuin Aalto Amazing Racenkin työryhmiä. Marian tavoitteena on houkutella ensi vuoden Aavaan vähintään yksi taikkeri, eikä ole epäilystäkään, etteikö määrätietoinen kylteri tavoitteessaan onnistuisi.

Innovaattori tuo ryhmään uusia ideoita ja johtaa niiden toteuttamista. Tänä vuonna innovaattorin valtikkaa heiluttaa todellinen AYY-konkari Sirre, joka tuo Aavaan arvokasta osaamista niin lukuisista kiltahommista, Juhlatoimikunnasta kuin Teekkarijaostostakin. Sirren taidoista on todisteena mm. tämänpäiväinen WappuAalto.

Humans vs. Zombies -toimikunnan puheenjohtaja on mies ilman vokaaleja (HvZtmkpj). Aleksin vastuulla on luotsata Aavan epäkuollein tapahtuma, Humans vs. Zombies- hippaleikki, jossa sukilla ja nerf-aseilla aseistautuneet ihmiset koettavat puolustautua virusta levittäviä zombeja vastaan. Aleksin apuna häärää kolmihenkinen toimikunta, joka suunnittelee, toteuttaa ja moderoi kahdesti vuodessa järjestettävän pelin. Kunnon fyysikon tavoin Aleksin tunnistaa loistavista puujalkavitseistä ja hämmentävästä vuorokausirytmistä.

Celebrantti vastaa yhdessä Bilefantin kanssa Aalto Partyn jatkoista Aalto Afterpartysta ja vetää Afterparty-toimikuntaa. Tänä vuonna Pinjan vastuulla on ennen kaikkea ihmisten viihtyvyydestä huolehtiminen, ja tähän roolii ikipirteä infolainen sopiikin kuin nenä päähän. Pinjalta ei hymy hyydy edes silloin, kun nilkka nyrjähtää kolmannen kerran kahden viikon sisään. Otaniemen yössä Pinjan löytää usein pallopelien parista ykkösen aulasta.

Bilefantti vastaa yhdessä Celebrantin kanssa Aalto Partyn jatkoista Aalto Afterpartysta ja vetää Afterparty-toimikuntaa. Järjestyksenvalvonnan ja tapahtumanjärjestämisen rautaisena ammattilaisena Unkurin kontolla ovat erityisesti tapahtuman käytännön järjestelyt. Unkuri on myös, vaihtelevasta osumatarkkuudestaan huolimatta, lähes ammattimainen pallopelien harrastaja, ja hänetkin löytää usein JMT1:n punatiilibermudasta.

Hyvinvointivastaava “Jonkun pitää voida pahoin, jotta muut voivat voida hyvin": Hyvinvointivastaavan roolissa O-P pitää huolta kaikkien aaltolaisten lisäksi Aavan hyvinvoinnista. Uskomattoman komean ulkonäkönsä lisäksi O-P kertoo Aavan ehdottomasti ontuvimmat vitsit.

Liikuntatoimikunnan puheenjohtaja kokoaa erityisaseman yhdistysten liikuntavastaavat yhteen toimikunnaksi (LTMK), joka toteuttaa liikunta- ja hyvinvointitapahtumia pienemmässä mittakaavassa. Tänä vuonna Janun vastuulla on luotsata toimikuntaansa ainakin Akateemisessa Wartissa. Lisäksi Janu vastaa yhdessä liikuntatutorvastaavan kanssa Aavan muista liikuntapahtumista, kuten kesäisestä lentopalloturnaus HelleAallosta. Janun tuntomerkkinä toimii tunnuslause “Tough love”.

Liikuntatutorvastaava koordinoi liikuntatutoreiden rekrytointia ja koulutuksia sekä tukee tutoreiden toimintaa yhdessä muun liikuntasektorin kanssa. Entisenä LiiTuna Janilla on tutalaisen ammattimainen ote kuvioiden pyörittelyyn, mistä on esimerkkinä ensimmäisellä viikolla kirjoitettu kymmensivuinen projektisuunnitelma. LiiTujen lisäksi Jani vastaa yhdessä LTMK:n puheenjohtajan kanssa Aavan muista liikuntatapahtumista, esimerkiksi kesäisestä lentopalloturnaus HelleAallosta.

Aavan puheenjohtaja on loppuviimein vastuussa kaikesta, mitä Aava tekee tai jättää tekemättä. Tärkeimmiksi tehtävikseen Elkku listaakin jaostolaistensa hyvinvoinnista sekä tapahtumien toteutumisesta huolehtimisen. Aavan puheenjohtaja rakentaa jaostonsa kanssa AYY:n kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa ja osallistuu koko AYY:n kulttuurisektorin toiminnan kehittämiseen. Elkun tunnistaa vähäisten senttien lisäksi violetista muumirepusta sekä runsaista ja räväköin sanakääntein ilmaistuista mielipiteistä.

Aavalas toivottaa kaikille Athenelaisille mitä parhainta, skumppaisinta, lämpimintä ja hauskinta Wapun aikaa ja taikaa, ja toivoo törmäävänsä mahdollisimman moneen tänään WappuaAallossa!