« Kalenteriin
MainosLuukku no. 24

Infokommuunit - etu vai haitta?

Otaniemeä ovat jo vuosikaudet asuttaneet teekkarit, joten ei olekaan ihme, että heti informaatioverkostojen koulutusohjelman synnyttyä myös infolaisia alkoi muuttaa Teekkarikylään paremman elämän toivossa. Viime aikoina erityistä suosiota ovat niittäneet niin sanotut infokommuunit, joita sijaitsee huomattavissa määrin varsinkin osoitteessa SK3. Useita kysymyksiä on kuitenkin herännyt lukijakunnassamme: kannattaako infokommuunissa asuminen ja mitä uhkia tähän liittyy?

“Mitään laajempaa historiatilastoa minulla ei infokommuuneista ole”, kommentoi teekkariasumisen asiantuntija L. Jippalainen. Jippalainen kuitenkin väittää kommuuniasumisen lisääntyneen informaatioverkostojen opiskelijoiden keskuudessa huolestuttavaa tahtia. “Isoin syy tähän lienee se, että yksityiset vuokrasopimukset yleistyvät myös Otaniemessä.”
Tarkemmin Jippalainen ei osaa kertoa, mikä häntä erityisesti huolestuttaa infolaisten kommuuniasumisessa: “Kyllä sen näkee, mitä se on tehnyt eräälle teekkarilakillekin.”
Lukijoidemme vastausten perusteella infokommuuniasuminen on vaikuttanut positiivisesti athenelaisten yhtenäisyyteen, viihtyvyyteen ja oppimistuloksiin. Asiantuntijan varoituksista huolimatta ja tarkkaan laadittuja tilastoja tutkittuaan uhkarohkea reportterimme päätti testata infokommuunia kaikkein rehellisimmässä muodossa - yllättävän känni-illan jälkeen.
"Heräsin ensimmäistä kertaa seitsemältä, ja huomasin, etten ollutkaan kotonani omassa huoneessani. Olin kuitenkin vielä suhteellisen kovassa humalassa, joten päätin jatkaa uniani. Seuraavan kerran heräsin kymmeneltä, kun Hämmä Hanalainen tuli huoneeseen, jossa nukuin, ja tarjosi minulle ystävällisesti vettä ja buranaa. Tämän jälkeen kysyin häneltä liikenisikö minulle pyyhettä, jotta voisin käydä suihkussa. Pyyhkeen saatuani ja peseydyttyäni Hanalainen keitti minulle makeaa vaniljapikakahvia, jonka darraan tehoava vaikutus oli jo useaan otteeseen todistettu. Istuimme hetken Hanalaisen siististi pedatulla ja kukkasilta tuoksuvalla sängyllä ja juttelimme päivän polttavista aiheista. Pian minä palasin taas nukkumaan pehmeään, lämpimään vuoteeseen. Kun heräsin uudelleen, Hanalainen valmisti minulle jogurtista ja myslistä maistuvan aamiaisen. Hanalaisen oli jo aika poistua omasta kodistaan, mutta ennen lähtöään hän halasi minua, ja sanoi, että voin jäädä niin pitkäksi aikaa kuin on tarve. Hyväksikäytin kuitenkin Hanalaisen vieraanvaraisuutta vain enää puoli tuntia sen jälkeen, kun hän oli poistunut, sillä kaikki, mitä olin häneltä ja kommuunilta siihen mennessä saanut, oli enemmän kuin olisin uskaltanut pyytää."

KUKAN ARVIO INFOKOMMUUNEISTA: 6/5 - pelkkiä etuja ja mahdollisuuksia

Asiantuntija Jippalaisen näkemyksistä huolimatta tilastot ja reportterimme kokemus ovat selviä todistuksia siitä, että infokommuuniasuminen kannattaa. Voimme suositella kyseistä asuintapaa jokaiselle Kukan lukijalle mihinkään ominaisuuteen katsomatta. Erityisen huomionarvoista on se, että infokommuuniasuminen tekee sinusta ystävällisen, reippaan ja siistin ihmisen, jonka kanssa on mukava jakaa niin arki kuin juhlakin.