« Kalenteriin
Luukku no. 27
Walbumi

Walbumi

Niltti ft. Hauki

Hei kuulija. Juuri sinä. Toivottavasti sinulla menee hyvin. Olet ehkä olkkarilla? Siemailet kenties herkullista kahvia, joka ei ole lähelläkään sitä myrkkyä mitä Prodekon kiltiksellä juodaan. Anteeksi, eksyin aiheesta.

Meillä on ilo tuoda kaiken wappukansan kuultavaksi tuorein Niltti ft. Hauki wappualbumi. Albumin syntytarina ei ole helppoa kuunneltavaa, mutta tämän kulttuurihistoriallisesti merkittävän teoksen eteen laitetut panokset ansaitsevat oman lyhyen lukunsa.

Kaikki alkoi jo vuonna 2015, kun olimme sattumalta yhtä aikaa Alpeilla vaeltamassa. Olli oli joutunut pulaan, ja roikkui kielekkeen reunalla voimien ehtyessä. Kuin ihmeen kaupalla Konsta ilmestyi paikalle, ja pystyi tarraamaan kiinni välittömässä kuolemanvaarassa olevaan Olliin. Voimansa eivät kuitenkaan riittäneet vetämään poloista ylös, ja Konsta joutui huutamaan apua. Konstan äänihuulista kaikuvan jodlauksen kuultuaan Olli vannoi itselleen: "Tämän solistin kanssa on pakko vielä levittää wapun ilosanomaa. Ainoalla kielellä mitä osaan, eli musiikilla." Pelastajat saapuivatkin tuota pikaa.

Niinpä kaksikon aikanaan päästyä takaisin Suomeen päätti Olli säväyttää Konstan virtuoosimaisilla muusikonlahjoillaan, ylipuhuakseen tämän laulajaksi ensimmäiselle wappualbumille. Konsta oli myyty.

Niin, vuonna 2015 Servin Maijan tien pyhimmässä sopukassa alkoi armoton puristaminen ensimmäisten biisien tuottamiseksi. Kaikkia odotuksia vastaan kyseinen platta saatiinkin ulos ajoissa ennen wappua, jossa vastaanotto oli - melko keskinkertainen.

Kokemuksesta sisuuntuneena kaksikko onkin nyt kolmen vuoden ajan hionut taitojaan musiikin saralla keräten uusia wappukokemuksia sanoituksia varten. Kaksi aikaisempaa lyhytsoittoa onkin jo julkaistu wappukukassa, ja nyt on kolmannen vuoro.

Tähän painokseen on inspiraatiota haettu aina sportstuganin paljusta ja avannosta asti, muttei jälki onneksi ole lainkaan sen näköistä. Kuule, kuuntele, nauti, kerro muillekin.

Niltti ft. Hauki on taas täällä.