« Kalenteriin
Luukku no. 16

RETROILUA

Vaikka Wappukukka onkin tänä vuonna ollut nimeltä mainitsemattomasta syystä KaranteeniWappukukka, on historiassa nähty mitä hulvattomampia ja huolitellumpia Wappukalentereita vuosien saatossa. Vuonna 2012 ensimmäisen kerran julkaistu “iPad-kukka” on kerennyt kerätä osakseen jo kahdeksan kappaletta luukkuja numero 16, joten toimitus kaikessa viisaudessaan päätti, että yhdeksäs luukku numero 16 olisikin jo liikaa. Siksipä on aika syventyä historian saloihin ja naureskella edellisten toimitusten hupaisille luukuille. Eipä kai liene kiellettyä syventyä vanhojen kalentereiden muihinkaan luukkuihin.

2012

Säätietoja ei saatavilla

Silloin kun nykyisen toimituksen väki vielä yläasteen köksän tunneilla aiheuttivat opettajan pahastusta käryävillä ruoka-annoksilla ja fairyvaahtobileillä, Wappukukassa suositeltiin Berliiniä vaihtokohteena. Nykyinen toimitus suosittelee vaihtokohteena yksiön nurkkaa, jossa ei normaalisti hengailisi ja makuelämyksenä ravintoloita tukeakseen kotiinkuljetettua ruokaa ravintolasta, jota ei ole vielä ennen kerennyt kokeilla.

2013

Säätietoja ei saatavilla

Vuotta myöhemmin Wappukukassa on esitelty varsin hedelmäisen oloinen Wappudrinkki, jota toimitus suosittelee kokeilemaan esimerkiksi ylihuomisilla Wappusutsisatseilla.

2014

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2014 klo 12:00

Lämpötila: +6,7 °C

Sade 0 mm

Vuonna 2014 esittelyvuoroon ovat päässeet suomalaisten opiskelijakaupunkien speksit. Uudenmaan rajojen ollessa vielä pari päivää kiinni toimitus ei suosittele olemaan missään yhteyksissä Kehä I tai puhumattakaan Kehä III tois puol. Eipä taida tänä vuonna millään speksillä olla edes näytöksiä, mutta tästä linkistä pääsee varsin speksikkääseen tunnelmaan.

2015

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2015 klo 12:00

Lämpötila: +5,4 °C

Pilvistä ja poutaa

Sade 0 mm

8,1 m/s →

Viisi vuotta sitten tänään on päässyt testailemaan, millainen Wappuheila sopisi käsi puoleen. Tähän luukkuun toimitus ei halua edes linkkiä jakaa, sillä testi ei ota huomioon tämän Wapun heilasteluturvaetäisyyttä.

2016

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2016 klo 12:00

Lämpötila: +8,5 °C

Selkeää ja poutaa

Sade 0 mm

3,3 m/s ↑

Vuoden 2016 wappukukan 16. luukussa oli tarjolla muotivinkkejä tyylitietoisille mutta samalla pragmaattisille ullistelijoille. Artikkelin vaatekappaleet näyttävät harvinaisen raikkailta myös tänäkin päivänä, ja etäullistelussa estetiikka ja darran peittäminen ovatkin tänä vuonna kaikki kaikessa, säänmukaisuudesta viis.

2017

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2017 klo 12:00

Lämpötila: -0,1 °C

Melko pilvistä ja poutaa

Sade 0 mm

Lumen syvyys: 0 cm

4,4 m/s ↙

Hellyyttävässä vuoden 2017 luukussa Proleko avasi meille musikaalisen arkkunsa ukulelelle sovitettujen sitsikappaleiden muodossa. Ikuisen teekkarin laulu taitaa olla niitä ainoita biisejä, jotka voivat säilyttää arvokkuutensa, vaikka se vedettäisiinkin ukulelen säestämänä.

Kyynel hiipii kyllä silmäkulmaan pimeällä olkkarilla kyyhöttävän ukulelen puolesta. Vielä tulee se päivä, kun merikotka rämpyttää Riptideä menemään kaikkien näiden päivienkin edestä.

2018

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2018 klo 12:00

Lämpötila: +8,3°C

Pilvistä, vähäistä sadetta

Sade 0.3 mm

Lumen syvyys: 6cm

3 m/s ←

Vuoden 2018 Wappukukan 16.4. avautuneessa luukussa kiltalaiset kutittelivat älynystyröitään Tietskarijengin haastamana porkkananaan sievoiset summat haasteen voittajan namubuffatilille.

Kukan toimitus tavoitti Tietskarijengi Games 2018 - The Race for Namubuffa -kisojen voittajan, Aleksi Taipaleen, haastatteluun:

1. Miten Tietskarijengi Games 2018 - The Race for Namubuffa -kisojen voitto vaikutti loppuwappuusi 2018?

Palkintona saatu namubuffasaldotäydennys loi uskoa, että myös wapun jälkeen jaksaisin, namubuffan siivittämänä, vältellä kouluhommia Olkkarilla päivät pääksytysten.

Luonnollisesti voiton tuoma itsetunnon kohotus sai myös suuntaamaan wappua kohti voittamattomuuden tunteen kera, mutten muista, mitä siitä seuras

2. Mitkä ominaisuutesi mielestäsi siivittivät sinut kisan voittoon?

Uumoilin haasteen olevan multimodaalinen (tän sanan opin infolla) koska Tietskarijengissä oli ovelia tyyppejä. Sitä se myös oli, ja erilaiset mediakommervenkit, joista nautin suuresti muutenkin, lienivät avain onneen.

3. Keitä urheilijoita ihailet ja miksi?

Varmaan kaikkia niitä, jotka järjestää harrastetoimintaa ja höntsäliigoja missä jengi voi vaan pelailla. Siinä on hyvää, yhteisöllistä tee-se-itse -meininkiä.

4. Mitä Tietskarijengi Games 2018 - The Race for Namubuffa -kisat opettivat sinulle maailmasta ja elämästä?

Satuin olemaan Olkkarilla tuolloin, ja kelasin siinä vaiheessa, että eiköhän joku oo tämän kisan tykittänyt loppuun jo heti luukun auettua, niin turha ehkä ees alottaa. Huomasin kuitenkin, että muut lähtivät silti ratkomaan tehtäviä, ja aattelin, että ehkä testaan itekin. Ja tehtäväthän olivat itsessään jo hauskoja! Voitto sen sijaan tuli aika puskista.

Kuinka lattea tässä saa olla? Koska kylhän tosta kokonaisuudessaan jäi sellanen "oho, vissiin kantsii ainaki yrittää"-fiilis. Se on myös myöhemmin ollut hyvä lähtökohta tilanteissa, joissa on epäillyt itteään liikaa. Tosin en kyllä tätä ennen ollu ees tajunnu, että Tietskarijengi Games 2018 - The Race for Namubuffa -kisat on tehnyt muhun näin syväänjuurtuneen vaikutuksen.

5. Muistatko vielä minkälainen sää oli voittopäivänä?

Ei aavistustakaan!

2019

Sää: Espoo, Tapiola

16.4.2019 klo 12:00

Lämpötila: +11,9 °C

Selkeää ja poutaa

Sade 0 mm

Lumen syvyys: 0cm

3,5 m/s ↓

Viime vuoden Wappukukassa tälle päivälle sattui QukkaChat. Rumpu- ja koodausakatemiat, KeijoCorner ja muut huikeat QukkaChat ohjelmanumerot ovat vielä terävänä mielessä, kun katse alkaaki kääntyä jo tämän vuoden, hieman tavallisesta poikkeavaan, QukkaChattiin, joka järjestetään maanantaina 27.4. Olosuhteet antanevat haasteita ja mahdollisuuksia taas toteuttaa perinteeksi muodostunut läpivuorokautinen huikeuskokonaisuus kirittäjänämme vuoden 2019 timanttinen versiointi.

Säätiedot: Foreca / Havaintohistoria

Athenen Arkistot