« Kalenteriin
Luukku no. 18

Karanteenilinssikeitto

Karanteeniin kuuluu monilla uudenlaisten makuelämysten kokeilu, joten kukan toimitus auttaa teitä tänään hyvät lukijat. Tänään esittelyssä kookoskermainen ja tomaattinen linssikeitto, josta makua ei puutu. Resepti on todella helppo kokonaisuus, joka sopii kaikenlaisille ruokavalioille. Keitto on gluteeniton ja vegaaninen, muttei hajuton tai mauton!

Voit käyttää reseptissä myös kuivattuja linssejä, mutta silloin linssejä tulee keittää ennen kuin ne lisätään pannulle.

Ainesosat:

 

 


Ohjeet:

  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko molemmat hienoksi. Ohessa kuvamateriaalia ja linkki Gordon Ramsayn tutoriaaliin, jos tämä sipulin pilkkomisen tekniikka ei vielä ole halussa. Chef Ramsayn taidonnäyte.

  2. Huuhtele linssit ohjeen mukaan. 

  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa kellertäviksi. Lisää kasviliemikuutio

  4. Lisää linssit. Anna niiden paistua hetken ja lisää sitten mausteet. 

  5. Kun linssit ovat lähes kypsiä, lisää tomaattimurska, sokeri ja osa vedestä. Tarkkaile keiton koostumusta. Keitä keskilämmöllä n. 5 min. Maista.

  6. Lisää kookoskerma ja loput vedestä. Anna kattilan hautua pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Maista ja mausta!

  7. Hienonna lopuksi keitto sauvasekoittimella ja tarjoile leivän kanssa!


Huomioita reseptistä: Veden määrää säätelemällä voi itse helposti vaikuttaa keiton rakenteeseen. Itse pidän hieman paksummasta linssikeitosta, mutta makuasiosta ei pidä kiistellä. En myöskään itse viitsi hienontaa keitto, koska pidän linssien suutuntumasta, joten keittoni on hieman ruokaisampi. En myöskään omista sauvasekoitinta, mutta nämä ovat kaksi toisistaan täysin riippumatonta tosiseikkaa.