« Kalenteriin
MainosLuukku no. 5

Red Cup -pelit töhömmällekin 1/3

Esittelyssä: Beer Pong

Beer pong on alun perin USA:sta Suomeenkin rantautunut herrasmiesten juomapeli, jota pelataan seurallisissa tilaisuuksissa kuten rennoissa juhlissa tai illanvietoissa. Otaniemessä hyviä paikkoja beer pongille ovat esimerkiksi Rantasaunan ison puolen suihkutila tai JMT 1:n aula, ja peliseuraa löytyy ainakin jälkimmäisestä mitä luultavimmin aina iltaisin ja öisin.

BP on hauska ja leikkisän kilpailullinen juomapeli, joka sopii kaikille juomisesta tai pelaamisesta kiinnostuneille. Tätä peliä voi pelata myös alkoholittomana, mutta hyvien tapojen mukaisesti siitä kannattaa sopia etukäteen vastustajien kanssa. Kuitenkaan turnauksessa ei valitettavasti voi pelata alkoholittomana.

Beer pong -peliä varten tarvitset:

  • 4 pelaajaa (2 per joukkue)
  • 0,5l mietoa alkoholijuomaa per pelaaja (huom! kannattaa valita sellaista, mikä menee alas)
  • 22 punaista kuppia
  • 2 pingispalloa
  • BP-pöydän (oikean pöydän puutteessa JMT1:n pöytä tai irrotettu ovi silityslaudan päällä kelpaa)

Pelin aloitus

Kumpikin joukkue valitsee puolensa pöydästä ja täyttää kymmenen kuppia valitsemallaan miedolla alkoholijuomalla (n. 1 dl per kuppi), eli yhdelle pelaajalle tulee täytettäväksi viisi kuppia. Sen jälkeen kupit asetellaan kolmion muotoiselle alueelle pöydän päihin niin, että jokainen kuppi on suorassa ja koskee ympärillään olevia kuppeja (katso ensimmäinen kuva alla). Jos et asettele kuppeja oikein, saattaa vastapuolen tarkkasilmäiset pelaajat huomauttaa siitä ja pyytää tekemään sen uudestaan.

Lisäksi tulee täyttää vesikupit (1 per joukkue), joissa vettä on oltava sen verran, että niissä on helppo huuhdella pingispallot. Tässä on pari koulukuntaa, mutta Wappukukan toimitus suosittelee käyttämään lämmintä vettä. Siten sormet eivät jäädy kastaessa palloa veteen. Pelin aloittajajoukkue valitaan kivi-sakset-paperi-menetelmällä (kuva yllä). Usein on tapana ottaa alkuun herrasmieskivi, eli kummankin joukkueen edustaja valitsee ensimmäiseksi aseekseen kiven. Menetelmä suoritetaan loppuun kerrasta poikki –periaatteella.


Pelin kulku

Peli etenee siten, että kumpikin joukkueen pelaaja heittää pallon kohti vastustajan kuppeja. Tarkoituksena on saada pallo sisään vastustajan kuppiin. Kun pallo osuu kuppiin, ottavat vastustajat sen vuoron vaihtuessa pois pelialueelta ja juovat sen tyhjäksi ennen pelin päättymistä. Kun jäljellä on 6, 3 tai 1 kuppia, asetellaan kupit uudelleen (re-rack) siten, että ne muodostavat kolmion.


Erikoistilanteita

  • Kun molemmat joukkueen pelaajat heittävät pallon sisään, saavat he jatkaa heittovuoroaan. Molemmat saavat siis uudet kaksi heittoa.
  • Heittäessa pompun kautta tai erikoisheitolla sisään, joutuvat vastustajat ottamaan kaksi kuppia pois.
  • Jos jollakin pelaajalla on kädessään kuppi, josta hän on juomassa, voivat vastustajat yrittää heittää siihen. Jos pallo menee kuppiin (jota tässä tilanteessa kutsutaan death cupiksi), pelin on loppu, ja sen häviää se joukkue, jonka death cupiin pallo on mennyt.
  • Jos heität vesikuppiin, saat uuden heiton.
  • Jos saat pomppupallon takaisin niin, että saat sen vielä pöydän päällä kiinni, saat heittää uuden heiton huonommalla kädelläsi.
  • Kun jompikumpi joukkueista heittää viimeisen kupin, on toisella joukkueella vielä mahdollisuus redemptioniin. Kumpikin joukkueen jäsen saa heittää, ja molempien osuessa sisään peliä jatketaan. Redemptionin tehnyt joukkue heittää edelleen samaan määrään kuppeja kuin ennen redemptionia, ja toinen joukkue heittää yhteen kuppiin.


Lisää tietoa erikoistilanteista löydät Aalto Beer Pongin sivuilta.

Viisi nopeaa, vastaajana Julius "Oppikirja" Luukkanen

  1. Voititko viimeisimmän pelisi?
    - En voittanut. (pelasi Athenen phukseja vastaan)
  2. Millä juomalla pelaat?
    - Aina oluella, Keisarin lager toimii. (ei maksettu mainos)
  3. Valkoiset vai oranssit pallot?
    - Vaaleanpunainen ja magenta olisivat paras vaihtoehto, valkoinen menee kylläkin aina sisään.
  4. Mikä on kotikenttäsi?
    - Kyllä se Ykkösen aulaan sijoittuu jokaisella teekkarilla.
  5. Kun on täysi rack, mihin kupeista tähtäät?
    - Tähdätään keskelle, ja toivotaan, että heitto on tarpeeksi huono eikä osu keskelle.



Seuraava red cup -peliesittely ensi viikolla!