« Kalenteriin
MainosLuukku no. 6

Oletko kiinnostunut lääketieteen ja tekniikan yhdistämisen tuomista mahdollisuuksista? Haluatko olla mukana ideoimassa terveysalan tulevaisuutta? Haluaisitko kerrankin toteuttaa ryhmätyötä muiden kuin samojen infolaisten kanssa? Olisiko muutaman noppa lisää 'ihan kiva'? Kuinka monta hypekysymystä saan tungettua samaan introon?

BMI-projekti on opiskelijaprojekti, jossa Athene, Inkubio, Prodeko, HLKS ja LKS lyövät fiksut päänsä yhteen. Monialaiset opiskelijaryhmät toteuttavat ajankohtaisen terveysalaa koskevan projektin kolmessa viikossa, ja huikeat lopputulokset esitellään BMI Demo Day:ssa. Kukan toimitus nakitti minut kirjoittamaan omista kokemuksistani osallistujana. Noei sentään, BMI ylitti kaikki odotukseni ja kerron siitä oikein mielelläni.

Ilmoittautuminen BMI:hin tapahtui omalta osaltani hetken mielijohteesta. Pitkään mietin, ettei minulla ole tarpeeksi kokemusta tai annettavaa omalta alaltani osallistumiseen. Yhtäkkiä kuitenkin iski se vanha tuttu 'ihan sama, taas mennään' -fiilis, ja pääsin mahtavaan ryhmään täynnä uusia tuttavuuksia.

Projektin myötä huomasin, kuinka paljon olenkaan oppinut lyhyehkössä opiskeluajassani. Aiemmat epäilykseni osaamattomuudesta katosivat täysin, viimeistään silloin, kun keskusteltiin tuloksemme käyttäjäystävällisyydestä tai käyttöliittymämme toimivuudesta. Tietenkin projekti ei ollut pelkkää photari-skillsien kanssa brassailua ja ryhmälle oikeaoppisen brainstormauksen opettamista (kuten kuvassa näkyy), vaan samalla sai mukavia uusia näkökulmia muilta tekniikan ja lääketieteen aloilta. Järjestelyt toimivat myös moitteettomasti. Pääsimme erilaisiin ympäristöihin ideoimaan, saimme esiintymistreeniä speksiltä ja illanviettoa Megazonessa. Ruuasta ja juomastakaan ei todellakaan ollut puutetta.

En itse näe mitään syytä olla osallistumatta BMI-projektiin. Ei ole aikaa? Pfft eihän sitä koskaan ole. Ei ole kokemusta tämäntyylisestä hommasta? Tämä on varmaan paras tapa hankkia sitä kuuluisaa kokemusta (on myös kiva laittaa CV:hen tämmöisiä spessuprojekteja). Et osaa mitään!? Nyt rauhotut, osaat enemmän kuin uskot. Inhoat lääketiedettä? Okei, ihan validi syy kai.