« Kalenteriin
Luukku no. 5

Kotikaranteenijumppa

Tämän poikkeavanlaisen arjen keskellä on tärkeä muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnista, ja erityisesti liikunta jää helposti taka-alalle, kun pandemiaolossuhteiden vuoksi monet harrastuspaikat ovat suljettuina. Sosiaalinen eristäytyminen on hyvää aikaa panostaa treenaamiseen, mutta yleiseksi ongelmaksi kotijumpassa muodostuu se, ettei tiedä mitä tehdä. Jotta omatoiminen treeni onnistuisi myös kotioloissa, Kukka esittelee helpon kotitreenin, mahdollisesti lapsuuden jumpista tutun aakkos- tai ABC-jumpan, muodossa.

ABC-jumpan perusidea on helppo: täytyy keksiä tietyillä kirjaimella alkavia jumppaliikkeitä. Jumpan voi suorittaa esimerkiksi käymällä läpi aakkosten kaikki kirjaimet alusta loppuun tai muodostamalla jumpan oman nimen kirjaimista. Luovuus on sallittua ja toivottavaa, mutta demonstraatioksi olemme koonneet esimerkkisuorituksen kyseisestä treenistä.

Tällä monipuolisella kokovartalotreenillä treenaat niin kehosi kuin mielesi karanteenioloissa sekä kesä- että wappukuntoon! Suorita liikkeet aakkosten alusta loppuun, toistaen jokaista liikettä 30-45 sekuntia ellei toisin ohjeisteta. Osa liikkeistä on varmasti monelle tuttuja ennestään, erikoisemmat on selitetty tarkemmin.

ASKELKYYKKY

BURPEE Yleisliike.

CANCAN Korkeat sääripotkut, taustamusiikki tässä liikkeessä on tärkeä.

DIPPI (Ei siis maustekastike, vaan lihaskuntoliike.)

ETUNOJAPUNNERRUS

FLIP-A-CUP Sorminäppäryyttä harjoittava liike sopii myös kokovartalotreeniin. Flippaa väärinpäin asetettu cuppi pöydän reunalta ilmaan laskeutuen oikeinpäin.

GLORIA GAYNOR Tulkitse dramaattisesti I Will Survive -kappaletta kunnes olet uskotellut itsellesi selviäväsi karanteenin yli.

HAUISKÄÄNTÖ

ISTUMAANNOUSU

JULKKU Viritä huumorihermosi huippuunsa wappua varten lukemalla vanhoja wappulehtiä.

KALJAN KELLOTUS Klassinen wappukunnon treenaaja, tarvitaan yksi 33cl tölkki kolmosolutta. Polvistu toiselle polvelle, polven kulma 90 astetta. Hävitä tölkin sisältö kurkusta alas.

LANKKU

MACARENA Tanssi on myös hyvää treeniä, volat kaakkoon ja vedä täysillä!

NAPTIME Näin puolessavälissä treeniä on hyvä pitää pieni lepotauko, 15 minuutin powernap sopii tähän kohtaan mainiosti.

OJENTAJAPUNNERRUS

PÄÄLLÄSEISONTA

QUPERKEIKKA

RAPUKÄVELY

SYVÄKYYKKY

TAKAPERINQUPERKEIKKA

UMA THURMAN Vihanpurkausharjoitus. Improvisoi oma ninja-liikesarjasi Kill Bill -tyyliin.

VUORIKIIPEILIJÄ Jos olohuoneesta ei löydy sopivaa kalliovuorta, käy myös helpotettu versio: mene punnerrusasentoon ja nostele jalkoja vuorotellen kohti kainaloa.

WC-PAPERIN PALLOTTELU Kaikilla on kotona kuitenkin ylimääräistä vessapaperia. Miksei siis opetella pallottelemaan sitä kuin jalkapalloa, niin videomateriaalia uudesta hauskasta taidosta voi sitten jakaa somessa.

X-HYPYT Haaste: koita keksiä tähän joku muu liike.

YHDEN JALAN KYYKKY

ZUMBA Tietääkö kukaan zumban pointtia? Kreisibailaa 30-45 sekuntia.

ÅJENTAJAPUNNERRUS Sama kuin ojentajapunnerrus, mutta puhuen samalla ruotsia.

ÄKSDEE Tämä on sekä henkinen että fyysinen harjoitus. Tekonaura niin kauan kunnes naurat oikeasti. Samalla mielesikin piristyy ja unohdat ympäröivän, synkän maailman.

ÖÖÖ… Tässä vaiheessa loppui toimittajalta luovuus, joten tee loppuun oma lempijumppaliikkeesi, joka ei löydy tältä listalta!

Hyviä jumppahetkiä!