« Kalenteriin
Luukku no. 6

Vaihto Helsingissä

Kukka esittää mitä nöyrimmät pahoittelut koronatilanteesta kaikille niille ihmisille, joiden oli nyt tarkoitus olla vaihdossa. Tähän luukkuun oli alun perin tarkoitus tulla vaihtoblogi jostain eksoottisesta kohteesta, mutta tällä hetkellä vallitsevan globaalin pandemian takia joudumme tyytymään varsin paikalliseen vaihtokokemukseen eli Helsinkiin. Vaikka Helsinki on aivan Espoon vieressä, ei se siitä huolimatta ole liian tuttu läheskään kaikille Helsingin ulkopuolelta Aaltoon opiskelemaan saapuneelle. Kukan toimitus pyrkii tässä tekstissä antamaan vinkkejä siitä, kuinka vaihtoajasta saa kaiken irti.

Yhteiskunnalliset mullistukset ovat entisestään hankaloittaneet tilannetta, koska aiemmasta poiketen tilanteesta poiketen edes Riihimäelle ei saa mennä. Suomen hallitus on asettanut sulun Uudenmaan ja muun Suomen välille, joten lähiseutumatkailu muuttuu entistäkin läheisemmäksi. Toki fyysistä läheisyyttä tulee välttää, joten keskitymme tässä tekstissä erityisesti henkiseen kokemukseen.

Ensimmäisen on toki tarkistettava, että kaikki byrokratia on kunnossa. Oletettavasti kaikki on kunnossa, joten voidaan siirtyä itse ohjelman pariin.

Nähtävyydet:

Vaihtokohteessa kannattaa tutustua nähtävyyksiin. Julkisia paikkoja ja ihmisväenpaljoutta tulee välttää harjoittamalla sosiaalista eristäytymistä, joten annamme teille hyvät lukijat vinkkejä erilaisista matkakohteista, joihin kannattaa Google Mapsillä suunnata.

1. Sibelius-monumentti:

Helsingin kenties tunnetuin nähtävyys, jota kukaan ei ole oikeasti nähnyt. Normaalisti keväisin aivan täynnä turisteja eri puolilta maailmaa.

2. Temppeliaukion kirkko

Valitettavasti sisälle ei pääse, mutta mapsin kautta sen näkee ainakin osassa kukoistuksestaan. Allekirjoittanutkaan ei ole käynyt sisällä.

3. Suomenlinna

Suomenlinnassa pääsee käymään ilman, että tarvitsee itse kulkea veneellä kauppatorin ja Suomenlinnan sataman väliä. Kukka suosittelee.

4. Seurasaari

Kaunis ulkoilureitti, jonka voi kiertää omalla kotisohvalla. Kukka suosittelee.

5. Korkeasaari

Helsingin hienoin virtuaalinen eläintarha on aivan hyppysissäsi. Käy kiertelemässä eläintarhassa ja katso löydätkö tiikerit!

Kieli ja kulttuuri

Alkuperäisen vaihtokohteen kieltä ja kulttuuria voi aina opiskella siitä huolimatta, että ei itse ole paikalla. Kukan toimitus suosittelee Duolingoa, jonka avulla voit oppia uusia kieliä pelillistetyllä (Olipas vaikea sana.) tavalla.

Suomalaiseen kulttuuriin pääsee parhaiten käsiksi olemalla karanteenissa ja välttelemällä muita ihmisiä. Tämän autenttisempaa kokemusta on lähes mahdotonta saada.

Liikkuminen

Helsingissä on monia todella kauniita metsäisiä kävelyreittejä, joita pitkin pääsee viettämään aikaa luonnon helmassa. Kukan toimitus haluaa kannustaa kaikkia tällaiseen aktiivisuuteen. Tämän voi ihan hyvällä omalla tunnolla käydä kiertämässä fyysisestikin, kunhan muistaa pitää turvavälin muihin kanssaihmisiin. Toimituksen suosikki tällaisista metsäkohteista on Keskuspuisto

Kiitos kaikille lukijoille.