Ketkä haki Aalto-yliopistoon Infoon (Informaatioverkostot)? Ap haki, koska haluaa yrittäjäksi ja kiinnostaa talous. Infolla voi päättää hyvin paljon itse mihin uppoutuu ja saa mentorointia jne. Aika tuntematon ala vielä mutta uskon että tulee kasvamaan valtavasti.
65 vastausta 24 käyttäjältä 1609 0 0
Jäikö kauaskin äikän L?
Huutista..kiinnostaa talous ja menit infolle? Jos kiinnostaa talous ja haluat teknilliselle on olemassa semmoinen ala kuin TUOTANTOTALOUS. Onnea päästä alan hommiin tutkinnolla, josta kukaan ole kuullutkaan.
Hyvä valinta! Alan suosio kasvaa koko ajan valtavasti, mikä näkyy mm. kasvavissa hakijamäärissä. Tulevaisuudessa infolaiset tulee olemaan aivan varmasti työmarkkinoiden #1. Kannattaa muistaa, että astut työelämään vasta 5 vuoden kuluttua etkä heti. Info oli siis täysin oikea valinta.
Tää Tutalta puuttuu esim. koneiden ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen opiskelu. Tää on oikeasti tulevaisuuden juttu (Elon Musk&Neuralink, wink wink). Kaikki vaan eivät tajua. Samaa mieltä
Ite hain tutalle koska halusin enemmän talouspuolta mukaan.
Mihin kaupunkiin?
Aaltoon ja tampereelle
Aaltoon vaaditaan tänä vuonna varmaan LLL-rivi. Eikö huoleta yhtään pakotus siitä että Tre tuta on kuraa verrattuna aaltoon?
Kaikki tutat on yhtä paskaa paitsi Aallon. Jos tuta kiinnostaa, niin se on Aalto tai ei mikään. Info toki myös hyvä valinta.
Jos tutalle haluais ni varmaan järkevintä olis laittaa A tuta>A Info>Tre tuta
Sanoit itsekin että se on pakotusta. En ota todesta. Luttiin en kyllä mene mutta se ei johdu siitä etteikö se olisi huono koulu vaan itse kaupungista. Ja uskon että aaltoon riittänee tänäkin vuonna LLE(L).
Jooo ainahan täällä pakotetaan jotain. Mitkä paprut/mitä alustavista? TAbi
No jos nimenomaan tutalle haluaa niin kyllä se tre tuta kannattaa kakkoseks laittaa. Ei infolla käydä samoja asioita vaikka päällekäisyyksiä onkin.
Aika mahollisesti LLE(L), mutta ainakin LEE(L).
Itsellä todennäköinen LLE/LLL. Matikka siis mahd E koska alustavat 93p :(
etkö osaa niitä vapaa-ajalla opiskella, eikö kiinnosta? Ei sitä kaikkea koulun penkillä tarvitse oppia
:D Katselin just ton Athenen instagram-tiliä ja nettisivuja niin nuo jätkät kyllä näyttää kaikelta muulta kuin nörteiltä:D On muuten hyvännäköisiä naisiakin.
Ja tuota on alettu mainostamaan ehkä voimakkaammin nyt viimevuosina. Tossa näkyy fukseja: https://athene.fi/phuksit/phuksiryhmat-2020/ Ei mielestäni hikkynörttejä
Hyvät setit.
Ihan. Äikästä 103p mut L kuumottaa silti vähän. Onko heittää arviota matikan L rajasta? Ja tsemppiä, toivottavasti pääset tuta:)
Eiköhän toi äikkä oo selkee L, toi matikka kyl tosiaa vähä epäilyttää. Itellä 101p siitä. Aika näyttää
Mitä yhteistä on infolaisella ja tutalaisella? Molemmat haki tutalle. Huutista!
Ja molemmat ensisijaisesti infolle.
Huutista :D Eipä ollu. Infolle hakee vaan naiset ja soijapojat.
Katellaan sitte toukokuun puolella kun rajat julkastaan. PS. Äikän L kynnysehto ja 5 katsottavaa ainetta on jo itsessään kovempi kuin tutan valintaperusteet :)
Matikan L > Äikän L T. löytyy molemmat. Ps. väittäisin, että suurempi prosentti tutalaisista pääsisi infolle kuin infolaisista tutalle :D
Eipä ollut :D Sun mutuilut ei nyt kiinnosta ketään, katsotaan sitten kun pisterajat julkaistaan :-)
Kylläpä oli arvon humaNisti :D Viime vuoden pisterajat kertoo jo kaiken oleellisen.
Huoh. Ottaako noin koville myöntää, että A! tutalle ei olekaan vaikein päästä. Esimerkiksi äidinkielen L:n saa pienempi prosenttiosuus kuin Maa L:n. Infolle tulee muutenkin olemaan DIA-yhteisvalinnan vaikein sisäänpääsy nyt 2021 keväällä.
>koneiden ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen opiskelu Huutista paskavammaselle, jos kuvittelet tosissaan, että Aallossa käytävällä HCI:llä on mitään tekemistä Neuralinkin kanssa. Kurssit koskee jotain käytettävyystutkimusta, kuinka tehdä selkeitä käyttöliittymiä tai helppokäyttöisiä ohjelmia :D Nauti käyttöliittymänysväyksestäsi, sillä välin meikä todistaa Riemannin hypoteesin kännissä ja läpällä mvh. tuta-tefy-akseli
Todistusvalinta ei oo koko kiintiö. Pääsykokeessa pisteet selkeästi alhaisemmat, mikä kertoo kaiken tarpeellisen.
Muistit varmaan, että niillä on erityyppinen pääsykoe?
Huutista tuo akseli juttu on ylilaudan meemi :D No todista vaan, tefyltähän valmistuu vain tutkijoita:D. Ittee ei kiinnosta semmonen nysvääminen
Eipä ollu viime vuonna. Täysin sama koe, piti vaan tehdä ongelmanratkaisu, fysiikan tai kemian sijaan, mutta tämä mahdollisuus oli myös tutalle hakijoilla.
Mutku Aalto!
Ensinnäkin huutista tuolle prosenttiosuudelle, äidinkielen kirjoittaa jokainen lukiokallu, matikan vaan se fiksumpi puolisko. Lisäksi jos olisit yhtään informaatioverkostoihin tutustunut, tietäisit, ettei se ole mukana DIA-yhteishaussa. Eikö tutarejekteillä ole muuta puuhaa kuin pakottaa infoa?
Tarkoitin, että tulee olemaan vaikein diplomi-insinööriniksi valmistavista aloista sisäänpääsyn suhteen.
Ongelmanratkaisu on aivan omaa luokkaansa, katso huviksesi viime kevään ongelmanratkaisun osiota. Joku fy/ke osio on pelkkää läpsyttelyä ongelmanratkaisuun verrattuna.
Näin sivustaseuranneena voin sanoa, että toi ala ei kyllä ole sitä mitä ihmiset luulee aen olevan. Jotain humanismin ja tietotekniikan väliltä, koodausta osaa hieman mutta se rautainen ammattitaito puuttuu kaikesta. Keulakuva-ammattina joko ylipalkattu konsultti tai jonkun innovatiivisen pöhinäkoodipajan ideanikkari :D en sano että huono valinta, mutta itse en jaksaisi laittaa viittä vuotta tuollaiseen tutkintoon
Täähän se ois. "Moderni tuta" -pöhinää humanistitwistillä. Myöskään kukaan työnantaja ei tiedä infoa, moni tuntee prodekon/tutan
Mikäs vittu on sitten tutan ”rautainen ammattitaito”? :D Samanlaista käsienheilutteluahan sekin on, mihinkään ei syvennytä kunnolla jne.
>tefyltähän valmistuu vain tutkijoita:D nauraa
Vielä lisäys. Lukiosta juuri valmistuneelle tämä ei välttämättä merkkaa mitään, mutta virallinen Athenen meno on _todella_ soijaista. Tämä on juuri se kilta johon tiivistyy AYY:n sateenkaariliput, safe spacet ynnä muu hevonpaska
Hyvä kysymys. Empiiriset kokemukseni viittaa siihen suuntaan, että tutalaisilla on enemmän inklinaatioita myös autistiseen numeroiden pyörittelyyn. Kaipa tutalla saa paremmat eväät projektinhallintaan/firman pyörityksen perustaitoihin - en osaa sanoa, vain pakolliset peruskurssit käytynä
Samanlaistahan se on mutta kysyppä työnantajalta mikä on info niin osaakohan kukaan vastata oikein :D Aikalailla jokainen kuitenkin tietää tutan, Tämä. 50/50 sukupuolijakauma. Vaikka tutalla on sateenkaarihaalarit meno aika erilaista Atheneen verrattuna :D
Lisätietoa sateenkaarihommista? Huutista en mää mihinkään soijacuck piireihin hakenut
Athenen opiskelijat on juuri kaikista soijaisimpia simppejä koko niemessä.
Tässä taas päästään siihen että tuta missä tahansa on samaa kuraa ja yhtä tyhjä arpa kuin kauppiksen paperit. Aallon tuta on tietyssa maineessa vain sen takia että sinnesinne hakee terävät tyypit jotka nauttii kilpailusta. Mitään sellaista siellä ei opi mitä ei voisi Tampereella tai LUTissakin oppia.
Haitko infolle vai tutalle? Ja siis tutan haalareissa on sateenkaari, siihen se hömpötys jääkin. Infolla sitten vähän enemmän poliittista pöhinää.
Taisitpa just hakea
Niin, 2/100 on jotain yrityspomoja kun ovat siihen omilla valinnoillaan päätyneet. Muttta naurattaahan ne faktat.
Aika pieni osa päätyy yrityspomoiksi lopulta kaikista aloista. Ehkä jollain kyltereitten johtamislinjalla on kovemmat prosentit.
Hain Ouluun opiskelemaan tietotekniikkaa.
Omalta vuosikurssilta on päädytty muun muassa pankkeihin analyytikoiksi, kovapalkkasiin koodaushommiin ja yritysjohdon konsulteiksi. Kaikkia tefyläisiä ei kiinnosta työllistyä rahakkaille aloille, mutta oon huomannut, että ne joita kiinnostaa yleensä myös onnistuu siinä.
Minkä takia teekkareista on tullut soijaisia miesfeministejä? Myötistä.
>Elon Musk Kuinka tunnistaa vammainen :D
Ei infon ulkopuolella tuollaista menoa ole. AYYn virallinen linja nyt on erittäin soijainen ja se vuotaa kaikkien kiltojen hallituksiin, mutta perusteekkari ei todellakaan liputa sateenkaarikansan puolesta
Tätä meinaankin. Ei se yritysjohto kjeh rääh hommat ole niitä mihin diplomi-insinöörit valmistuu. Toki niitäkin on, mutta yleensä omassa firmassa jne.
Toi ala oli olemassa jo varmaan 5 vuotta sitten eikä kukaan vieläkään tiedä mitä teillä pitäisi tehdä.
>Kaikkia teekkareita ei kiinnosta työllistyä rahakkaille aloille, mutta oon huomannut, että ne joita kiinnostaa yleensä myös onnistuu siinä. Korjasin.
myötistä
Onhan toi aika siisti tyyppi mutta tosijana ei taida infon hci:stä olla hyötyä siellä musketin koodipajassa
Myötistä mille :D Infon cuck-meiningille vai?
luin vähän väärin sori
Hain tajuttuani, että käsienheiluttelu on se juttu! Paljon mielekkäämpää vaikka suunnitella jotain käyttöliittymiä tms. tiimissä ja palaveerata päivät pitkät kun hakata näppäimistöllä koodia tai hölmöillä sähkökaavioiden kanssa. Loistohommat tiedossa!
65 vastausta 24 käyttäjältä 1609 0 0