Informaatioverkostojen kilta

Athene

Palkitut

Kunniajäsenet

Kultaiset ansiomerkit

Epiteetit

Kunniajäsenet

Killan sääntöjen mukaan killalla voi olla samanaikaisesti korkeintaan kymmenen kunniajäsentä. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on merkittävästi edistänyt killan pyrkimyksiä ja kehitystä. Kunniajäsenyys on korkein tunnustus, jonka kilta voi myöntää.

 

Professori Tapio ”Tassu” Takala (2009)

Informaatioverkostojen koulutusohjelman ”isä”, pitkäaikainen koulutusohjelman johtaja ja killan Oltermanni, Tapio ”Tassu” Takala kutsuttiin killan ensimmäiseksi kunniajäseneksi yksimielisesti vaalikokouksessa 5.11.2009.

 

Lehtori Vesa Kantola (2016)

Informaatioverkostojen pitkäaikainen lehtori ja aktiivinen koulutusneuvoston jäsen Vesa Kantola kutsuttiin killan toiseksi kunniajäseneksi yksimielisesti vuosikokouksessa 2.3.2016.

 

Kultaisen ansiomerkin kantajat

Kultainen ansiomerkki on killan arvokkain kunnianosoitus. Sääntöjen mukaan kultainen merkki voidaan myöntää killan toiminnassa erityisen ansioituneelle tahi kiltaa muuten suuresti auttaneelle henkilölle. Vuosittain jaettavien merkkien lukumäärä on 0-4 kappaletta, ja niiden jaosta päättää hallitus.
 

Mari Knuuttila 2020

Opiskelijoiden lisäksi Athenen yhteisössä pyörii muutakin mielenkiintoista poppoota. Yliopiston henkilökunta on läsnä athenelaisten arjessa, ja haluammekin palkita erään Athenen vankkumattoman auttajan ja tukijan. 

Tänään kultaisella ansiomerkillä muistetaan tinkimätöntä opiskelijoiden oikeuksien puolustajaa. 

Vaikka yliopiston tilat ovat hiljentyneet, tämän henkilön opiskelijoiden puolia pitävä ääni kuuluu vielä oppimispalveluiden käytävällä. Hän käsittelee kaikki yhteydenotot käsittämättömällä vauhdilla ja tehokkuudella, eikä ole tavatonta, että isompikin ongelma on korjattu jo alle tunnissa. Dekaanilounailla tai muissa tilaisuuksissa saattaa yksi jos toinenkin killan puheenjohtaja tuntea muutoksen tuulen kasvoillaan ehdottaessaan kehitysideaa, pienempää tai suurempaa. 

“Ainoa ihminen, joka saa proffien polvet tutisemaan ja asiat oikeasti muuttumaan” ja “maailman uskomattomin ihminen yliopistolla”, kuvaavat athenelaiset, eivätkä turhaan. Meillä athenelaisilla – ja muillakin Perustieteiden korkeakoulun opiskelijoilla, on käynyt uskomaton tsägä saadessamme puolellemme henkilön, joka on opiskelijoiden puolella viimeiseen asti sellaisissakin tilanteissa, joissa muu henkilökunta on ajoittain ollut eri mieltä. 

Loistava yhteistyö on korostunut erityisesti haastavissa poikkeusoloissa. Koulun puolelta olemme saaneet rajoja ja rakkautta, ohjausta, ymmärrystä, tukea ja kannustusta – pääosin tämän opintoasianpäällikön puolesta. Tiiviissä yhteistyössä liittyen phuksien orientoimiseen saatiin taas yksi uusi vuosikurssi infolaisia integroitua kiltaan haastavasta tilanteesta huolimatta. 

Kiitoksena vuosia kestäneestä yhteistyöstä, suoraan sydämestä jokaiselta athenelaiselta, kultainen ansiomerkki – Mari Knuuttila. 

 

Antti Nupponen 2020

Arvon kiltalainen. Kuvittele päässäsi seuraava tilanne. Kello on kahdeksan maanantaiaamuna, ja luulet olkkarille saavuttuasi olevasi ensimmäinen ahkera muurahainen Athenen keossa. Astut olkkarin kirkkaiden ja lämpöisten putkivalojen loisteeseen ja… haistat kahvin. Joku on jo täällä. Ollut jo pari tuntia. Muutama tunti kuluu eteenpäin, ja olet tarkkaillut tätä salaperäistä aamuvirkkua; huomaat että hän on ehtinyt tehdä syventyneesti hommia, höpöttelyt phabupöydän ääressä päivän polttavia puheenaiheita ja opastanut elämänohjeillaan nuorempia opiskelijoita. Kaiken tämän päälle hahmo on keittänyt kiltalaisille kolme pannullista kahvia sekä kajauttanut ilmoille 21 kaikkien aikojen lämpimintä ja välittömintä naurunpurskahdusta. 

Aamuvirkun lämpö ja aito innostuneisuus kiltaa kohtaan on välittynyt jo seitsämän vuotta – niin phuksikapteenina, Herculeksena, lukkarina, vujutirrenä, phabuISOna, historioitsijana kuin Ethanan futsal-pelastajana. Aamuvirkku on myös aina ollut ässä keskustelukulttuurin elävöittäjä – niin vakavissa kuin kepeämmissäkin aiheissa. Hänen johdollaan taltioitiin myös Athenen toinen vuosikymmeneen yksiin kansiin. Historiikkiprojekti tuli maaliin tasaisen varmaan tahtiin ja ainakin sivustaseuraajan silmään näytti, että historijoitsijan hyppysissä historiikkitiimi työskenteli aina positiivisin fiiliksin. Kiitämme häntä täällä, tänään mutta mielessämme myös vuosikymmenten kuluttua, kun avaamme kotisohvalla Athenen historiikin.  

Tänään meillä on mieletön ilo palkita maailman kultaisin nuppis ansioistaan kunnianosoitukselle. Kultaisen ansiomerkin saa Antti Nupponen!

 

Ville Vuorenmaa 2020

Rohkeus, rakkaus ja rauhallisuus. Siinäpä kolme suurta sanaa, jotka kuvaavat suhtautumistasi Atheneen ja kiltahommiin. 

Harvoin paistattelet parrasvaloissa tai tunkeudut eturiviin. Talous- ja hallintomielessä olit koko Athenen juhlavuoden mahdollistaja, mutta suurelle yleisölle näyttäydyit TASSUfestin likakaivoasiantuntijana. Rauhallisesti taustalla teet jatkuvaa työtä sen eteen, että muilla on parhaat mahdolliset lähtökohdat omiin tehtäviinsä. Olet aina luotettava ja suoraviivainen – ns. no bullshit

Vaikka äsken kuvasinkin sinua rauhallisena taustavaikuttajana, olet myös paljon muuta. Siellä missä näet tarvetta muutokselle, laitat rohkeasti tuulemaan, oli kyseessä Olkkarin remontointi tai killan säännöt. Uskallat olla eri mieltä ja tuoda oman näkökulmasi esille, niin hallituksen kokouksissa kuin yhteistyössä koulun hallinnonkin kanssa. 

Olet antanut killalle paljon ja olet varmasti saanut myös jotain takaisin. Killan vapaaehtoiskulttuuria kehittämällä mahdollistit tätä kokemusta myös muille. Kilta on yhtä kuin sen vapaaehtoiset ja kiltalaiset, eikä vapaaehtoistoiminnan parantamista parempaa rakkaudenosoitusta Athenelle kai olekaan. Rakkaus kiltaa kohtaan näkyy myös arkisissa tempauksissasi. Puheenjohtajana pikku-IE:ksi tai uudet kulmaraudat hallituskaappiin, tosta noin vaan. Rakkaudesta kiltaan. 

Lisäksi lienee tarpeellista sanoa, että killan istuvan hallituksen parissa nimeäsi lausutaan harvoin ilman etuliitettä “yhdistyslakiasiantuntija ja herrasmies”. Se jo kertonee, miten paljon ja pyyteettömästi olet meitä taittunut auttamaan. Siitäkin syystä, täällä ja tänään, kultainen ansiomerkki, Ville Vuorenmaa. 


Ilona Rahnasto 2019

Kun kirjoitimme perusteluita ensimmäiselle kultaiselle ansiomerkille, oli aloittaminen vaikeaa. Tämä henkilö on ollut killassa niin monessa roolissa, ettei taida itsekään muistaa niitä kaikkia, ja sitä kaikkea on vaikea tiivistää muutamaan kappaleeseen. Hänestä on tullut yhtä korvaamaton osa Athenea kuin Olkkarin kahvinkeittimestäkin.

Ilman häntä Olkkari ei olisi Olkkari ja ilman häntä #purkusessio ei olisi #purkusessio. Meemeilyn ja harvinaisen upean sticker-gamen lisäksi hän uskaltaa ottaa myös vaikeita asioita esille. Hän on usein luomassa keskustelua killan kulttuurin ympärille, koska aidosti välittää siitä, mitä Athenella tapahtuu ja tehdään.

Kuten sanottua: jos joku, niin hän on niin sanotusti paiskinut hommia meidän kaikkien eteen. Hänen kädenjälkensä on näkynyt killan Olkkarilla, viestinnässä, edunvalvonnassa, historiikissa, juhlavuosiprojekteissa, hyvinvointiteemoissa – näin muutamia mainitakseni. Pyydänkin siis Ilona Rahnastoa saapumaan lavalle!
 
Meri Terho 2019

Ilonan tavoin seuraavakin palkittava on henkilö, jonka energialta Olkkarilla käydessään ei ole voinut välttyä. Hän on tehnyt hommia ihan älyttömällä draivilla vuodesta toiseen ja vaikuttanut monilla killan eri sektoreilla. Hän tarttuu hommiin tarmolla ja varmistaa, että asiat hoituvat loppuun asti. Erityisesti hänen toimintaansa leimaa innokkuus kiltatoiminnan kehittämisessä, mikä näkyi esimerkiksi hänen hallitusvirassaan ulkoneuvoksena. Hänen ansiokseen on luettava myös kiltalaisten ja alumnien tuominen yhteen pitkäjänteisesti: ensin alumnisuhdevastaavana sekä myöhemmin järjestäessään historian ensimmäistä Informaatioverkostojen seminaaria.

Tuskin olisi parempaa ajankohtaa palkita häntä, sillä hänen ideansa ovat näkynyt kuluneen juhlavuoden rakenteessa jo ensimmäisistä ideoista lähtien. Työelämä jo alkaa vähitellen kutsua, mutta siitä huolimatta voi tämän ex-namutädin edelleen löytää Olkkarilta, todennäköisesti moittimassa maksamattomista piikeistä. Hän on todella jättänyt jälkensä kiltaan. Hyvät juhlavieraat – Meri Terho!
 
Jessica Mason 2019

Vilpitön ja hyväntahtoinen. Päämäärätietoinen ja lannistumaton. Auttava ja aina välittävä. Muun muassa näillä sanoilla voisi luonnehtia seuraavaksi palkittavaa henkilöä, eikä yksikään olisi liioittelua. Hän ei ole äänekkäin tai näkyvin, mutta silti killan tukipilareita. Hän on halunnut varmistaa, että killan toiminta saavuttaa kaikki, ja että aivan kaikki tuntevat olonsa kotoisaksi ja hyväksi tapahtumissamme.

Jos ihmiset hänen ympärillään tarvitsevat apua tai tukea, hän ei mieti kahdesti, vaan laittaa rohkeasti itsensä likoon. Tästä on lukuisia esimerkkejä kahden hallitusvuoden ajalta sekä esimerkiksi tältä syksyltä, kun hän hyppäsi pikavauhdilla kolmanneksi marathoonariksi tukemaan järjestelyjä. Hänen epäitsekkyytensä on sellaista, josta meidän kaikkien olisi syytä ottaa mallia.

Koko killan äiti ja Horna-shottien vankkumaton fani – Jessica Mason!
 
Joel Lappalainen 2019

On ihmisiä, jotka elävät täydellä sydämellä – ja ihmisiä, tekevät kiltatoimintaa samalla periaatteella. Illan viimeinen palkittava on molempia. Kun hän hyppäsi mukaan Athenen toimintaan, ennakkoluulot opiskelijatoiminnasta hälvenivät nopeasti ja killan toiminta vei mukanaan. Aktiivisen phuksivuoden ja ISOilun jälkeen hän on ollut mahdollistamassa opiskelijaelämän alkuvaiheita phuksikipparina sekä tuloksekkaalla abimarkkinoinnilla. Mihin tahansa hän ryhtyykin – koodailemaan tietskarijengin projekteja, uudistamaan kiltahuonetta tai puheenjohtamaan killan hallitusta – hän tekee sen suurella rakkaudella yhteisöä ja muita ihmisiä kohtaan.

Koska kaksi hallitusvuottakaan ei tuntunut riittävän, pääsivät nykyiset ja entiset infolaiset nauttimaan hänen hulluista visioistaan vielä kerran TASSUfestin muodossa. Tupsuphuksien hänelle antama setäveturi-nimitys on harvinaisen kuvaava: hän on vuosien ajan ollut johtotähti, joka on saanut kiltalaiset ympärillään luottamaan kykyihinsä ja ylittämään itsensä. Annetaan raikuvat aplodit Joel Lappalaiselle!
 
Antti Tolppanen 2018

Tänään ainoan kultaisen ansiomerkin saaja on toiminut aktiivisesti killassa phuksivuodestaan asti, ja virkoja hänelle onkin kertynyt niin toimari- kuin hallitustehtävien saralla. Ensimmäisenä vuonnaan hallituksessa hän hoiti yrityssuhdevastaavan tehtäviä moitteettomasti, toimi varapuheenjohtajana ja auttoi aina tarpeen tullen myös muita hallituslaisia. Seuraavana vuonna hän jatkoi niin ikään hommiaan hallituksessa puheenjohtajan pestissä. Muun muassa sinä vuonna upeasti maaliin viety infon oman professuurin varainkeruu osoittaa, ettei hän pelkää ottaa vastuuta ja nähdä paljon vaivaa killan eteen. Hommien suuruudesta riippumatta hän hoitaa ne aina nöyrällä ja pyytettömällä asenteella. Tästä kertookin loistavasti se, että hän lähti hallitusvuosiensa jälkeen vielä ennen valmistumistaan hoitamaan namusedän ja marathoonarin virkoja.

Virallisten kiltahommiensa lisäksi hän on luonut aivan omalla tavallaan yhteishenkeä Athenessa, ja tuonut kiltalaisia yhteen vuosikurssirajojen yli. Hän on aina valmis auttamaan, oli kyse sitten kahvin loppumisesta Olkkarilla, Kukkien hakemisesta painopaikasta tai autonsa lainaamisesta äkillisesti milloin kenellekin. Eräs kiltalainen kuvailee häntä ihanan iloiseksi tyypiksi, joka onnistuu samaan aikaan olemaan isällinen neuvoja antava nallekarhu sekä riehakas party-boosteri.

Tämä herrasmies ei pidä itsestään meteliä, mutta tänään hän ansaitsee kunniansa. Hyvät juhlavieraat: syntymäpäiväsankari ja tänään valmistunut diplomi-insinööri Antti Tolppanen!

 

Aleksi Pyykkönen 2017

Killan eteen voi taistella monin tavoin, ja tämä mies on totisesti kokeillut kaikkea. Phuksivuodeltaan hänet muistetaan kirjaimellisista taisteluista ja reippaista väännöistä Ethanan pelikenttien eturivistä sekä PikkuIE:n roudauspartion kuormajuhtana. Tämän henkilön intohimoa urheiluun on päässyt todistamaan myös Predatorsin riveissä jenkkifutiskentillä.

Athene ja sen toiminnan edistäminen on urheilun lisäksi ollut aina tämän kaverin sydäntä lähellä. Reippaiden toimarihommien jälkeen vastuuta otettiin niin rahastonhoitajana, varapuheenjohtajana kuin lopulta vielä puheenjohtajan rooleissa, joissa hommat hoidettiin aina asenteella, huolella ja hymyssä suin. Eipä into loppunut vielä tähänkään, vaan olipa tämä herrasmies järjestämässä kaiken jälkeen vielä yhdet unohtumattomat vuosijuhlat. Ennen kaikkea tämä mies ei pelkää liata käsiään ja on aina tekemässä myös niitä pyyteettömiä hommia, joista harvoin edes tajutaan antaa kiitosta.

Vaikka vuosikurssimittari näyttää jo keskivahvaa N:ää, on kyseinen henkilö tuttu näky Olkkarilla toivottamassa nuorempia vuosikursseja iloisesti tervetulleeksi.

 

Eila Järvenpää 2017

Seuraava henkilö on tehnyt pitkän työn Athenelaisten hyväksi korekakoulun puolella. Hänen pyyteetön työnsä, aito välittäminen sekä kyky ja halu kuunnella opiskelijoita tekevät hänestä helposti lähestyttävän hahmon, jonka kanssa uskaltaa jakaa huolia, esittää ideoita ja jutustella opinnoista tai muita mukavia ihan muuten vaan. Tämän henkilön työn ansiota on niin Infon koulutuksen jatkuva kehittäminen kuin avoin keskusteluyhteys killan ja koulutusohjelman välillä.

Erityistä tunnustusta hän on saanut lukuisilta diplomityöntekijöitä jotka kiittävät hänen asiantuntemustaan, pitkäjänteisyyttään ja kannustavaa asennetta vaikeissakin paikoissa.

 

Aleksi Talsi 2017

Illan viimeisen ansiomerkin saaja on elävä todiste siitä, mikä voima oman esimerkin näyttämisellä voi parhaimmillaan olla. Ensimmäisistä opiskeluvuosistaan asti tämän henkilön rakkaus kiltaan ja sen jäseniin on näkynyt ja tuntunut päivittäin kilometrien päähän. PikkuIE-toiminta initioi nuoren phuksin kiltatoimintaan eikä vauhti ole hidastunut sen jälkeen. Tämän herran phuksikapteenivuoden kädenjäljen voi nähdä jatkuvasti siinä, miten käsittämättömällä innolla hänen aikanaan luotsaamansa phuksit ovat lähteneet rakentamaan kilta- ja teekkarielämän tulevaisuutta.

Puheenjohtajana hän sai jokaisen hallituslaisen ylittämään itsensä päivittäin olemalla samalla niin henkisenä tukena ja kuuntelijana, kuin myös aidosti kiinnostunut ja perillä jokaisen sektorin asioista. Tämän miehen kädenjälki tulee näkymään vuosia lähes jokaisella Athenen toiminnan alueella.

Paitsi aktiivinen kiltalainen, on tämä herrasmies myös empaattinen ystävä, joka on aina valmis kuuntelemaan kaikkien huolia, ja tarjoamaan korvaamattomia neuvoja elämän jokaisella osa-alueella. Inspiroiva, lämmin ja aito roolimalli

 

Tomi Laakso 2016

Illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saaja on antanut Athenelle aina vuosikymmenen alusta tähän päivään asti valtavan paljon. Takana onkin pitkä lista hallitus- ja toimarivirkoja, jotka palkittavamme on hoitanut aina kunnialla. Erityisen upeaa on kuitenkin se, miten tämä todellinen herrasmies kantaa vastuun myös silloin, kun se ei itselle kuulu — oli kyseessä sitten bussin turistiluokan siivoaminen tai vaalikokouksen puheenjohtaminen. Reilu, välittävä, oikeudenmukainen, kuunteleva. Näillä adjektiiveilla tätä kaveria kuvaavat muut kiltalaiset. Tämä loistava johtaja ja nuorempien kiltalaisten roolimalli osaa myös tarvittaessa vaihtaa vapaalle, mistä kertoo toistaiseksi katkeamaton seitsemän vuoden Marathon-putki. Kultaisen ansiomerkin saa isäntä, puheenjohtaja ja kaikkien kaveri: Tomi Laakso!

 

Stina Giesecke 2016

Tämä henkilö on tehnyt vuosien ajan valtavasti töitä kiltamme ja erityisesti koulutusohjelmamme hyväksi. Palkittavamme kohtaa opiskelijat aina hymyssä suin ja on valmis tekemään puolestamme enemmän töitä, kuin mitä omaan työnkuvaan kuuluu. Kun siirrytään visioinnista käytännön toteutukseen, kantaa tämä koulutusneuvostomme aktiivinen jäsen usein todellisen vastuun tehden selvitykset ja ohjaten työryhmät. Tätä harmaan työn puurtajaa muistamme harvoin kiittää, vaikka hän on jo pitkään ollut kulisseissa se informaatioverkostojen koulutusohjelman todellinen työmyyrä. Olkoon tänään hänen iltansa parrasvaloissa — kultaisen ansiomerkin saa vanhempi lehtori ja infon ystävä, Stina Giesecke!

 

Mikko Latva-Käyrä 2016

Viimeinen palkittavamme on varmasti hienoimpia ihmisiä, joita maa päällään kantaa. Tämä valloittavan veikeän naurun omaava, phuksivuodesta alkaen Athenea rakastanut kaveri ei koskaan tingi luonteestaan, vaan on aina mukana täysillä omana itsenään. Hän on vuosien varrella ehtinyt painia Metos-karhun lisäksi niin edunvalvonnan, laulukulttuurin, kiltalehden, isoilun kuin alumnisuhteiden parissa. Ja vaikka tänä vuonna matka on vienyt aina AYY:n hallitukseen asti, on hänellä ollut aina aikaa omalle killalleen.

Kyseessä on mies, joka kävi ensimmäisen kerran ulkomailla hakiessaan killalle virvokkeita etelänaapurista. Mies, joka pystyy viemään läpi maisteriuudistuksen ja laulamaan samalla täydellisestä tiistaista kalliossa. Mies, joka välittää muista ja osaa vielä näyttää sen. Jos tätä kaveria pitäisi kuvata kahdella sanalla, olisi pakko siteerata häntä itseään: “Arvostan jäbää.” Kultaisen ansiomerkin saa — Nurmon lahja Athenelle — Mikko Latva-Käyrä!

 

Emil Virkki 2015

Tämä mies on tehnyt killan eteen uskomattoman määrän työtä useilla eri sektoreilla ja jättänyt jälkensä kiltamme perinteisiin. Osa hänen tuotoksistaan on muovautunut jo niin kiinteäksi osaksi kiltamme toimintaa ettemme osaa edes ajatella niiden joskus puuttuneen. Vuosikurssista riippumatta tämä herrasmies on koskettanut meistä varmasti jokaista. Hän on vaikuttanut muun muassa kiltalehden Athenen laulukulttuurin excujen ja Marathonin parissa. Hänen kättensä jälkinä ovat tulleet jäädäkseen mm. kukkaviikonloppu online-julkaisuna toteutettava Wappukukka sekä sen vakioluukku 24h KukkaChat. Tämän kultaisen ansiomerkin saajan johdolla on luotu myös killan ensimmäinen oma lauluvihko.

 

Susanna Reunanen 2015

Tämä kultaisen ansiomerkin saaja on jo vuosien ajan toiminut lempeällä otteellaan infolaisten hyväksi. Hänen pitkäjänteinen työnsä näkyy niin opiskelijoiden arjessa opintoneuvontana kuin koulutusohjelman taustalla tapahtuvassa kokoustamisessa ja kehittämisessä. Aisaparinsa Marjon kanssa hän on ollut pitämässä huolta että niin kandi- kuin DI-uudistuksissa on pidetty mielessä koulutusohjelman käytännön todellisuus. Killan kopoilijat tuntevat hänen vastaanottonsa toisen kerroksen tukena ja turvana.

 

Pietari Keskinen 2015

Tämä henkilö on killan pitkäaikainen vaikuttaja niin useiden kiltavirkojen kautta kuin taustalla ilman virkojakin. Hän on ollut vahvasti kehittämässä niin infon koulutusohjelmaa kuin puolustamassa kiltahuonetta siitäkin huolimatta että se on välillä vaatinut työskentelyä jopa toiselta mantereelta käsin. Tämän lisäksi hän on vaikuttanut monissa toimariviroissa muun muassa järjestänyt kiltalaisille kulttuurielämyksiä ja tukenut niin vuosijuhlajärjestelyä kuin alumniyhteistyötä. Hän on myös ahkerasti kannustanut vuosi toisensa jälkeen uusia ja vanhoja toimareita mukaan kiltatyöskentelyyn varmistaen osaltaan että kiltamme toiminta on säilynyt elinvoimaisena. Vielä vaihtovuoden jälkeenkin hän on pitänyt killan lähellä sydäntään vaikka valmistuminen alkaa jo kolkutella.

 

Piia Kuosmanen 2014

Tämä Athenen kultaisen ansiomerkin saaja on toiminut pitkän linjan edunvalvojana ansiokkaasti ja tuloksellisesti. Hän on osoittanut vuosien varrella huikeaa kykyä ja halua toimia Athenen ja sen jäsenistön hyväksi. Toimiessaan opintovastaavana ja puheenjohtajana palkittavamme oli aina siellä, missä tarvittiin, valmiina tarttumaan tilaisuuteen tavata opiskelija tai professori ihmisenä. Olemuksellaan hän innostaa ympärillään olevia lähtemään mukaan niin vastuullisiin kuin vauhdikkaisiinkin mahdollisuuksiin. Vaikka tämän ansiomerkin saajan opiskelija-aktiiviura on vienyt hänet ensin yliopiston ja sitten valtakunnallisen tason edunvalvontaan, on hän silti ollut valmiina tarjoamaan omaa aikaansa ja kontaktejaan killan edun ajamiseen. Tämä yliopistomaailmassa athenelaisuutta upeasti edustava voimaeläin on tietysti Piia Kuosmanen!

 

Otso Hannula 2014

Illan toisen ja viimeisen kultaisen ansiomerkin saaja on ollut mukana Athenen toiminnassa jo phuksivuodestaan lähtien. Lukuisten killan virkojen kautta puheenjohtajaksi edennyt kilta-aktiivi on toiminut innokkaasti Athenen ja athenelaisten etujen ja toiminnan edistäjänä. Kiltalehtemme Kukan toimittamisen, taittamisen ja päätoimittamisen lisäksi hän on laulattanut juhlakansaa niin killassa kuin koko ylioppilaskunnassakin. Kukapa ei haluaisi seurakseen juhlille ja miksei muuallekin tätä helposti lähestyttävää ystävällistä miestä? Kiinnostus ja intohimo athenelaisten hyvinvointia ja tulevaisuutta kohtaan ei ole tyssännyt edes valmistumiseen, vaan tämä mies on jatkanut tarmokasta ja periksiantamatonta työtään infolaisten koulutuksen puolustajana ja kehittäjänä, vaikka Wapun haalarit ovatkin vaihtuneet jo popliinitakkiin. Tämä Atheneen rakkaudella suhtautuva veikko on Otso Hannula!

 

Anastasia Lipiäinen 2013

Illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saaja on todellinen pitkän linjan kiltajäärä. Tämä henkilö on lähtenyt hetkeäkään epäröimättä jo phuksivuonnaan mukaan killan toimintaan, mutta tämän henkilön nostaa korkeimpaan kunniaan hänen valmiutensa nousta auttamaan opiskelijayhteisöä kerta toisena perään vielä vuosia hallituskausiensa jälkeen. Tänä iltana palkittavaan henkilöön on aina voinut luottaa tehtävään tai ajankohtaan katsomatta, ja vaikka hänet tunnetaan poikkeuksellisesta tarmokkuudestaan killan IT-järjestelmien sekä phuksien koodaustaitojen esitaistelijana, on hän kaatanut loputonta energiaansa myös muun muassa Learning Hub-projektiin, kiltalehden taittamiseen ja killan edunvalvontaan. Tämän illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saa vuoden 2011 puheenjohtaja ja Studio 1 -kurssin henkilöitymä, Ankku Lipiäinen!

 

Riitta Smeds 2013

Illan toisen kultaisen ansiomerkin saaja on erityinen henkilö paitsi kiltalaisille, myös koko informaatioverkostojen koulutusohjelmalle. Vaikka hän ei välttämättä ole kaikille kiltalaisillemme tuttu, tämä henkilö on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen kymmeniin ja kymmeniin opiskelijoihimme ja alumneihimme, jotka ovat jatkaneet maailmalle. Athenella on ollut erityinen suhde tähän henkilöön, joka nimitettiin vuonna 2001 informaatioverkostojen professuuriin ja joka toimi vuosituhannen alussa usean vuoden ajan informaatioverkostojen koulutusohjelman johtajana. Kuitenkin jo ennen Athenea tämä henkilö on tuonut maailmaan monitieteellisyyden, käyttäjälähtöisyyden ja yhteistyön ilosanomaa omassa työssään ja perustamansa SimLab-tutkimusryhmänsä kautta. Tänä iltana Athenen kultaisen ansiomerkin saa opettaja, laulaja ja kaikkien infolaisten ystävä, professori Riitta Smeds!

 

Julia Wiikeri 2013

Illan kolmannen ja viimeisen kultaisen ansiomerkin saa henkilö, joka on vuosia toiminut killan hallituksessa ja sen ulkopuolella killan merkittävimpinä edunvalvojina. Tähän henkilöön on aina voinut luottaa vuoroin lämminhenkisenä mentorina ja riehakkaana juhlaseurana, hetkeäkään epäröimättä ja lannistumattomalla innolla. Tämän henkilön pitkä hallitusura alkoi killan omatuntona hoitamalla rahastonhoitajan tehtävää, josta hän jatkoi opintovastaavan tehtävän kautta hallituksen puheenjohtajaksi. Ansiomerkin saaja on pitkäjänteisen halloped-uran ja verkostoitumisen avulla tuonut athenelaisten äänen kuuluviin korkeakoulun sisällä siellä missä sitä on eniten kaivattu. Aktiiviuransa päätyttyä tämä henkilö on ollut opastamassa nuorempia seuraajiaan ja on aina iloinen auttaessaan vielä valmistumisensa jälkeenkin. Kyseessä on, totta kai, vuoden 2010 puheenjohtaja Julia Wiikeri!

 

Mikko Koski 2012

Mikko Martela 2011

Janne Käki 2010

Outi Hölttä 2010

Marjo Korhonen 2010

Kaarina Kaste 2009

Jouni Jaakkola 2008

Aino Sarakorpi 2008

Elli Pyykkö 2007

Hanna Timonen 2006

Henrik Blåfield 2005

Tapio Takala 2004

Oskari Kettunen 2004

 

Epiteetit

Jumalatar Athene tunnettiin antiikin Kreikassa monilla nimillä, epiteeteillä, jotka kuvastivat Athenen eri ominaisuuksia. Vuodesta 2012 alkaen jaetut tunnustukset vaihtelevat vuosittain, ja niitä jaetaan killan vuosijuhlassa Infoähkyssä 0-8 kappaletta kiltalaisten ehdotusten pohjalta.

Epiteetti-ansiomerkki on tunnustus killassa ansiokkaasti toimineelle kiltalaiselle, joka on toiminnallaan edistänyt Athenen etua tai tuottanut suurta iloa kanssakiltalaisille. Ansiomerkin saaminen ei edellytä pitkää kiltauraa, vaan oikeanlaista ja ihailtavaa asennetta ja valmiutta toimia kaverin hyväksi.

2020:Polymetis

Tämän vuoden epiteetti on Polymetis – monien aivoitusten jumalatar. Tänä vuonna palkitsemme kekseliäitä, avoimia kiltalaisia, joiden mielikuvitus, vaivannäkö ja ehtymätön positiivisuus ovat kannatelleet kiltaa arjessa, juhlassa, ihanissa ja joskus vaikeissakin hetkissä. 

 

Tiina Pajukari

Kello 23:34. Katson videotallennetta edustajiston kokouksesta. Tutun kuuloinen nauru kantautuu korviini ja lämmin tunne valtaa kehoni. Siellä se tuttu athenelainen on parantamassa Aalto-yhteisöä, kuten on jo vuosia ollut parantamassa niin kiltaa, kuin maailmaakin. Hänen valmiutensa auttaa ja kunnioituksensa muita kohtaan on tehnyt vaikutuksen jo vuosia sitten. Hänen lukuisat virkansa killassa ovat aina eittämättä vaalineet yhteisöämme ja sen yksilöiden hyvinvointia. Kelaan videon, jotta kuulen naurun uudestaan. Illan ensimmäisen epiteetin saa Tiina Pajukari.

Ulrica Bladh

Ahkeruus, aloitteellisuus ja avuliaisuus. Kolme A:ta kuvaamaan henkilöä, joka on lähtenyt kiltatoimintaan kutosvaihde silmässä ja mono kaasulla. Henkilöä, jonka anti Athene-yhteisölle on ensimmäisestä kiltavuodestaan lähtien ollut inspiroivaa ja mukaansatempaavaa. Henkilöä, jonka ryhtyessä toimeen jos toiseen niin ISOna, namumamina, pikkuIEnä kuin abinana, hoituvat hommat skarpisti ja hyvällä meiningillä. Henkilöä, joka näiden rooliensa takaa kohtaa jokaisen kiltalaisen aina omana eloisana itsenään. Kolme A:ta kuvaamaan seuraavaa epiteetin saajaa; Ulrica “Ullis” Bladh.

Matti Talvela

New Yorkin kaduilla on hiljaista. Elvis has left the building. Maailmaa nähnyt killan oma veijari ottaa hörpyn kahvistaan helsinkiläiskaksiossaan, lähettää diplomityönsä arvosteltavaksi ja myhäilee tyytyväisenä. Hän on opiskeluaikanaan hallinnut kunnialla killan kukkaron nyörejä ja tarjonnut athenelaisille pizzaa ja pähkinää. Hän on oma-aloitteisesti ja innovatiivisesti edistänyt killan alumnisuhteita ja ollut lanseeraamassa Athenen mentorointiohjelmaa yhteyden luomiseksi infon opiskelijoiden ja alumnien välille. Tämän henkilön kiitäessä Jopollaan ohikulkijat katsovat himoiten… pyörää. Tänään hänelle myönnetään epiteetti. Hän on Matti “Nettomasa” Talvela.

Sini Hölsä

Iloinen huikkaus kuuluu jo lasioven toiselta puolen, kun tämä tunnollinen ja aina hyväntuulinen kiltalainen saapuu olkkarille. Vaikka tältä tyypiltä löytyykin plakkarista kiltavirkoja kuten pikkuIE, rahastonhoitaja, tai OTMK, eivät nämä itsessään riitä kuvaamaan sitä, mitä hän on killalle antanut: sen lisäksi, että hän tekee omat hommansa aina täsmällisesti ja ilman turhaa häslinkiä, on hän myös aina valmis ojentamaan auttavan kätensä muille athenelaisille. Oli kyse sitten sitseillä tarjoilemisesta tai Tassufestin kassarumban pyörittämisestä, sivustakatsojana voi vain ihailla tämän työmyyrän pistäessä tuulemaan. Epiteetin saakin – ansaitusti – Sini Hölsä.

Noora Tanska

Phabupöydän hyväntuulinen vakiokasvo kyselee kuulumisia ihan jokaiselta. Hän on aina hyväntuulinen, avulias ja kohtaa jokaisen lämmöllä ja arvostavasti. Samoin periaattein hän on toiminut kiltahommissaankin: niin ISOna, ISOvastaavana, vuosijuhlatoimikunnassa, OTMK:ssa kuin hallopedinäkin. Viimeisimpänä urotyönä mainittakoon pioneerityö Athenen vaalijärjestelyissä – rauhallisella, mutta tarkalla otteella hommat hoituivat taas kerran mutkattomasti maaliin. Epiteetin saa – ansaitusti – Noora Tanska. 

Elina Ståhlberg

Aurinkoinen killan työmyyrä lähtee aina ennakkoluulottomasti samalla palavalla innolla kaikkiin hommiin, oli kyseessä sitten doggopäivän järkkäilyä, TASSUfestin esiintyjistä huolehtimista tai ISOkasteen visioimista.  Hän suhtautuu ystävällisesti ja lämmöllä kaikkiin kiltalaisiin vuosikurssiin katsomatta ja on valmis aina kuuntelemaan muiden ongelmia. Epiteetin saa Killan upein ja innokkain Elina Ståhlberg, Elina Ståhlberg! 

Atte Mäkinen

Linssien takaa löytyy pari ystävällisiä silmiä ja hymyn kare. Kamerassa on harmillisesti se puoli, että se taltioi ainoastaan asiat linssin etupuolelta, mutta se ei haittaa niitä, jotka löytävät arvon muista ihmisistä. Hän on pitänyt huolta ISOista (ja pienistä), kirjannut Kukkaan kiltalaisten kommelluksia sekä kertonut kuvillaan tarinoita sitsiglooriasta ja kilta-arjesta. Tyylilleen uskollisesti hän operoi aina linssin takaa, jättäen itsensä usein sivurooliin. Jokaisen täytyy silti saada hetki parrasvaloissa. Yleisön pyynnöstä hän astuu lavalle korttipakka kädessään ja avaa meille mestarillisilla tempuilla taikamaailman portteja. Rakkaat ystävät, Athenen Harry Houdini eli Atte “Mäksä” Mäkinen

Sampo Rapeli

Näppäimistön naputus kuuluu kaukaa. Komentorivi laulaa sitä vauhtia, että heikompia alkaa jo hirvittää. Mikäli joskus erehtyy esittelemään naapurikillan vaalibottia, ei aikaakaan kun #purkusessio:ssa on esittelyssä jo oman killan vastaava botti eikä kyseessä ole suinkaan ainoa hänen nikkaroima ATK-tuotoksensa tälle killalle. Tietskareiden lisäksi hänen kaikkia huolehtivasta seurastaan ovat saaneet nauttia muun muassa niin phuksit, ulkkarit, metsäretkeläiset kuin timanttinen etävaalitiimikin. Seuraavan epiteetin saa ansaitusti Sampo “Rypäle” Rapeli. /kiitos_cto

2019: Nike

Tämän vuoden epiteetti on Nike – voitontuoja. Se kuvastaa henkilöitä, jotka ovat omalla asenteellaan ja toiminnallaan olleet tekemässä Athenesta Athenea. He ovat olleet vaikuttamassa siihen, että meillä on tänään niin monta syytä juhlia 20-vuotiasta Informaatioverkostojen kilta Athenea.
 
Jesse Palo
Illan ensimmäinen epiteetin saaja on tehnyt osansa killan eteen toimihenkilönä ja hallitusvuonnaan, mutta ennen kaikkea luonut aitoudellaan ja välittämisellään athenelaista ilmapiiriä. Eräs kiltalainen tokaisi, että jos tämä henkilö “ei Athenen tapahtumissa pyörisi, niin sellainen tietynlainen energia puuttuisi”. Tämä energia näkyy ihanana asioiden pohdiskeluna, ja näitä ajatuksia kiltalaiset ovat päässeet seuraamaan mm. Telegramin välityksellä. Siksi tiedämme, että jos hän olisi “superhyperrikas”, hän ostaisi palan kuuta ja kirjoittaisi sinne nimensä. Sitä me emme valitettavasti pystyneet tekemään, mutta voimme sentään myöntää Jesse Palolle epiteetin!
 
Roosa Laurikainen
Seuraava epiteetin saaja on näyttänyt, miten rauhallisempikin luonne löytää paikkansa killan äänekkäiden hölöjen seurasta. Hän välittää kanssakiltalaisistaan suunnattomasti: jaksaa aina kysellä, mitä kuuluu, on aina tukena, jos koulu- tai kiltahommat stressaavat. Hän ei tee tekemisistään numeroa, vaikka on tehnyt valtavasti asioita tämän yhteisön eteen esimerkiksi ISO-toiminnan ja historiikin parissa. Kiltalaiset luonnehtivat häntä sanoilla “ihanan positiivinen” ja “lannistumaton työmyyrä”. Illan toisen epiteetin saa Roosa Laurikainen!
 
Miska Kulmala
Seuraava palkittava on yksi killan rohkeimmista ihmisistä. Hän on aito, aina oma itsensä, ja ikävien tilanteiden sattuessa valmis puolustamaan ja tsemppaamaan muita. Hän on ennakkoluuloton henkilö, joka uskaltaa tarttua vaikeisiinkin aiheisiin. Tämä on näkynyt mm. arvokkaana ja uraauurtavana työnä Athenen yhdenvertaisuusasioiden eteen. Hallitusvuoden jälkeen hän on ollut mahdollistamassa myös tätä iltaa juhlia. Hyvät juhlavieraat – Miska Kulmala!
 
Katri Mäki-Kullas
Siirtykäämme illan neljännen epiteetin saajaan. Kiltalaiset kuvailevat häntä aurinkoiseksi ja luotettavaksi, sekä ennen kaikkea henkilöksi, joka lempeydellään onnistuu rauhoittamaan kanssakiltalaisiaan pelokkaasta phuksista hätäiseen phabuun. Hän on phuksivuodestaan lähtien ehtinyt nähdä niin IE-keittiön, Gdanskin, killan hallituksen kuin suuren aavan Athenen ulkopuolella. Viimeisin viroista ei ole suinkaan vähäisin; tämän henkilön ansiosta saamme tänäänkin kenties nauttia Mäkkärin antimista – saahan epiteetin oma rakkaamme, Katri “Mäkkäri” Mäki-Kullas!
 
Aarne Talvela
Seuraavan palkittavan avuliaisuus ja pyyteettömyys välittyy hommissa kuin hommissa. Hän tulee usein paikalle ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä, mutta tekee työnsä hymyssä suin muita auttaen. Tänä vuonna hän on ollut korvaamaton tuki ja turva killan kansainvälisille opiskelijoille sekä tiskannut vimmaisesti sitseistä toiseen. Hän näyttää esimerkkiä meille kaikille iloisella ja avoimella asenteellaan. Illan viidennen epiteetin saa Aarne Talvela!
 
Jan Lundström
Ilman tätä henkilöä oltaisiin oltu pulassa useasti. Kun tekniikkahommissa on tarvittu apua, hän on lukemattomia kertoja ottanut ohjat käsiinsä, pyyteettömästi omasta juhlinnasta tai hauskanpidosta välittämättä. Erään kiltalaisen runollisia sanoja mukaillakseni hän on: “Sankari jonka kilta tarvitsee, mutta ei ansaitse. Sateiden näkijä, anteeksipyytäjä. Hiljainen puurtaja, yön ritari – mies joka tekee juttuja. Jan Lundström.”
 
Markus Taskinen
Illan viimeinen epiteetin saaja muistaa aina antaa kiitosta muille, mutta harvoin odottaa sitä itse. Vaikka hänen kipparivuotensa ovat jo takanapäin, löytää hänet edelleen todennäköisesti omien phuksiensa parista. Oman vuosikurssinsa keskuudessa hän on ehdoton yhteishengen luoja, joka on aina valmiina auttamaan niin suurissa kuin pienissä projekteissa. Yleensä tätä henkilöä ei tarvitse kahdesti kysyä mukaan – tuskin tänäänkään, joten let’s mennään, Markus Taskinen!

2018: Khalinitis

Tämän vuoden epitetti on nimeltään Khalinitis – suitsien pitelijä. Khalinitis-epiteeti kuvastaa henkilöitä, jotka ovat omalla esimerkillään ja asenteellaan  luoneet hymyn kiltalaisten huulille, henkilöitä, jotka ovat nähneet vaivaa kiltalaisten eteen ja auttaneet kiltaa kun tekijöitä on kaivattu.

Antti Nupponen

Tämä epiteetin saaja on ollut mukana kiltatoiminnassa jokaisena Athene-vuotenaan: niin pikkuIE:nä, Herculeksena, Kipparina, vujutirrenä kuin lukkarina ja lukkarimestarinakin. Phuksit nauttivat edelleen tämän uurtajan työn tuloksista, sillä phabuISOkonsepti on hänen kättensä jälkeä. Teekkarikulttuuri ja -historia ovat aina kiehtoneet tätä epiteetin saajaa: kuuleman mukaan hän jo phuksivuonnaan luki Ossinlässyt kannesta kanteen ja sivisti muita pohjattomalla teekkaritietämyksellään. Tämä killan pitkäaikainen historijoitsija onkin nyt vetovastuussa Athene20-historiikista, jota jännityksellä odotamme. Näkyvimpien hommien lisäksi tämä henkilö on tehnyt taustalla käsittämättömän arvokasta työtä killan eteen, itsestään numeroa tekemättä. Ensimmäisen epiteetin saa Antti “Nuppis” Nupponen!


Katri Saarinen

Erään kiltalaisen sanoin: “kun tämä henkilö on mukana, voi olla 110% prosenttia varma, että homma hoituu”. Tämä epiteetin saaja on raatanut rakkaudella killan eteen phuksivuodestaan lähtien ja toiminut niin hallituksessa kuin toimarina lähes jokaisella killan sektorilla – eikä into näytä laantuvan.. Tämän tarmokkaan uurtajan ansiosta kiltalaiset ovat saaneet nauttia niin hauskoista ja hulppeista sitseistä, siististä ja kotoisasta Olkkarista kuin hulvattomasta Marathonistakin. Tämän emännän toimivuosi tallentui kiltalaisten muistiin kenties parhaista sitsiruuista ikinä –  ja onpa hänellä sormensa pelissä tämän illan loisteliaassa vujutunnelmassakin!


Alexia Leimu

Tämän ihanan kiltalaisen nauru lämmittää pimeämpänäkin iltana. Jälkensä hän on jättänyt kiltaan toimiessaan muun muassa hallituksessa pääsihteerin virassa, jolloin häneltä hoitui moitteettomasti niin hallituksen kokousten sihteeröinti kuin Kukka-lehden päätoimittaminenkin. Hallitusvuoden jälkeen tämä ilopilleri on jatkanut aktiivista uraansa Kukka-lehden toimituksessa, ja hoitanut hommansa aina tunnollisesti – kuitenkaan tekemättä itsestään numeroa. Olkkarin vakkariasukkaana hän valloittaa hymyllään ja on aina vilpittömästi kiinnostunut, mitä muille kiltalaisille kuuluu.

 

Hanna Hämäläinen

Seuraavan epiteetin saajan sydän sykkii niin phuksikasvatukselle, abimarkkinoinnille kuin Ethanan peleillekin. Tämä välittävä, rohkea ja isolla sydämellä hommansa hoitava kiltalainen on ollut alusta asti mukana ylläpitämässä Athene-henkeä kovalla panoksella sekä lämpimällä läsnäololla. Phuksikipparivuotenaan hän kotiutti sujuvasti kiltaan ihanan phuksijoukon ja huolehti näiden hyvinvoinnista muun muassa järjestämällä pieniä yllätyksiä, kuten jouluherkkuja aikaiselle viestinnän luennolle tai naposteltavaa kiireisimpään koodausaikaan. Myös tänään saamme nauttia hänen kädenjäljestään näiden vuosijuhlien loistossa.


Samuel Moawad

Kun tämä epiteetin saaja moikkaa iloisesti Olkkarilla ja kyselee kuulumisia kiltalaisilta vuosikurssiin katsomatta, harmainkin päivä muuttuu aurinkoisemmaksi. Tämä phuksivuodestaan asti Olkkarin vakiokalusteisiin kuulunut henkilö ottaa kaikki vastaan lämmöllä, aidolla kiinnostuksella ja ilolla, tarjoaa auliisti apuaan tilanteessa kuin tilanteessa ja hyppää ennakkoluulottomasti mukaan monenlaisiin ehdotuksiin. Oli kyse Olkkari-leffailtojen järjestelystä tai pikkuIE-hääräilystä, tämä kiltavuosissaan mitattuna nuorimies suorittaa hommat samaan aikaan rennolla meiningillä mutta uskomattomalla draivilla.


Juuso Lappalainen

Tämä karismaattinen ja urheilullinen epiteetin saaja on ilahduttanut kanssakiltalaisia positiivisella ja innostavalla otteellaan jo useamman vuoden ajan. Herculeksena hän otti vahvaa vetovastuuta athenelaisten liikuttamisesta muun muassa curling- ja boulderointi-kokeilun, sulisturnauksen ja perinteisten teekkarisarjojen muodossa. Hän on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa killan ehkä pisintä Marathonia, josta johtuvaa univelkaa osallistujat vieläkin korjaavat. Tänä vuonna hän on vaikuttanut Kukan toimituksessa sekä viemällä killan ikiaikaista Ilmomasiina-projektia roimasti eteenpäin. Seuraavan epiteetin saa kaikkien kaveri, Juuso “DIGI, DIGI, DIGI!” Lappalainen


Kaarlo Kock

Tällä ansioituneella konkarilla on takanaan liuta kiltahommia mitä erilaisimmista pesteistä. Hän lähti jo phuksina pelottomasti mukaan killan toimintaan hyppäämällä marathoonarin ja pikkuIE:n tehtäviin eikä halu järjestää tapahtumia kiltalaisten iloksi loppunut siihen. Seuraavana vuonna hän lähti nimittäin huolehtimaan kiltalaisten hyvinvoinnista hallitukseen emännän rooliin. Vielä hallitusvuoden jälkeenkin hän otti vastaan Infoähkytirehtöörin vastuut ja tyylilleen uskollisesti loihti riehakkaat juhlat täysi-ikäiselle Athenelle. Tapahtumajärjestämisen lisäksi tämä arastelematon nallekarhu jaksaa vuodesta toiseen hauskuuttaa muita kiltalaisia jutuillaan ja kohottaa aina paikalle saapuessaan tunnelman kattoon.

2017: Bulaia

Yksi jumalatar Athenen epiteeteistä oli Athene Bulaia – neuvonantaja vaarojen ja hädän hetkellä. Tänä vuonna palkittavat ovat toiminnallaan näyttäneet olevansa läsnä silloin, kun apua tarvitaan ja aina valmiita tukemaan ja auttamaan kanssakiltalaisia vaikeissakin tilanteissa.

Joel Lappalainen

Vilpitön innostus, kanssakiltalaisista välittäminen ja rakkaus teekkarikulttuuria kohtaan näkyy kaikessa mitä tämä Insinöörititeidenkin puolelta vauhtia hakenut mies tekee. Tämä epiteettin saaja on näyttänyt, miten uskomattomiin suorituksiin pystyy venymään kun asenne on kohdallaan ja rakkaus lajiin tulee syvältä sydämestä. Kiireisen phuksikipparivuoden ohessa ja sen jälkeenkin on herra ollut aktiivinen vähän jokaisella sektorilla Olkkarista abeihin, eikä vauhti näytä lähiaikoina ainakaan hidastuvan

 

Atte Makkonen

Illan toinen epiteetin saaja ei pidä itsestään suurta meteliä, mutta hänen aurinkoinen olemuksensa ja vilpitön ystävällisyytensä ei jää keneltäkään huomaamatta. Tämä nuorimies kohtaa jokaisen vastaantulijan lämpimästi ja positiivisesti, jättäen jälkeensä hyvää fiilistä niin Olkkarille kuin tapahtumiinkin, joista hänen hymynsä voi bongata myös kameran takaa. Myös pikku-IE:nä ja ISOna hääräillyt kaikkien kaveri hoitaa hommansa aina säntillisesti ja tanssiliikkeiden siivittämänä.

 

Alan Pirdil

Aina iloinen, innostava, avulias ja kaikkien hauskuuttaja. Tätä herraa voi kuvata monella sanalla, mutta kaikkiin liittyy yhteisöstä välittäminen, positiivinen asenne ja esimerkin näyttäminen kaikessa tekemisessä. Tämä huumoriveikko on monessa mukana ja hoitaa hommat aina reippaasti, viimeisen päälle, yli odotusten ja itseään säästelemättä. Oli kyseessä sitten kiireisen excukalenterin organisointi, killan IT-projektit tai kesäisten leffailtojen koordinointi, on niistä hymyssä suin huolehtimassa seuraavan tämä epiteetin saanut. 

 

Ilona Rahnasto

Paikalle saapuessaan tuo tämä henkilö tilaan kuin tilaan tunnelmaa ja asennetta. Häneen henkilöityy monta asiaa erityisesti kiltahuone Olkkarin sielusta, oli kyse sitten kuolemattomista one-linereista, sydämestä kumpuavista naurunremakoista tai kiivaista ajankohtaisista aiheita käsittelevistä keskusteluista. Kiltatoiminnassa hän on hoitanut lukuisat hommansa intohimolla ja yli odotusten niin viestinnän, olkkariherkkujen kuin abienkin parissa. Aina valmiina ja mukana hymyssä suin kun tekijää tarvitaan, koko killan namutääti.

 

Aleksi Taipale

Tämä Athenelainen on aito herrasmies tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikkia kohtaan reilu ja välittävä kaveri sivisti kulttuurineuvoksena kiltalaisia mitä erilaisimmilla tapahtumilla. Maailma on päässyt nauttimaan myös herran omasta musiikkituotannosta ja esityksistä, esimerkiksi suurmenestyksiksi osoittautuneissa Olkkariklubeissa. Kaiken lisäksi on tämä epiteetin saaja rikastuttanut kiltalaisten elämää lukuisilla tavoilla, esimerkiksi koostamalla infolaisten portfoliosivuja, herättämällä keskustelua työskentelytavoista ja hyödyllisistä työkaluista, sekä alan ajankohtaisista aiheista. Ilo ympäröiville ihmisille ja yhteisölle tilanteessa kuin tilanteessa

 

Matias Saarinen

Seuraavan epiteetin saaja on ollut sekä hauskuuttamassa että neuvomassa kiltalaisia jo usean vuoden ajan. Hänet tunnetaan niin pitkien Paniikki-iltojen venähtäneistä assaroinneista, kuin myös syvällisistä keskusteluista Olkkarilla. Lukkarina hän on lukuisia kertoja hauskuuttanut sitsikansaa unohtumattomilla ja kekseliäillä aasinsilloillaan jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Tähän herrasmieheen tiivistyy aimo annos avuliaisuutta, positiivisuutta ja yleistä elämäniloa, ja nuoremmankin opiskelijan on helppo kääntyä hänen puoleensa koodipähkinän ollessa kova pala purtavaksi.

 

Jessica Mason

Illan viimeisen epiteetin saaja on osoittanut toiminnassaan rohkeutta haastaviin tehtäviin tarttuessaan, suurta sydäntä kaikessa tekemisessä sekä aitoa välittämistä kanssaopiskelijoistaan. Eräs kiltalainen vertasikin häntä karhumuoriin, joka hurmaa kaikki herttaisuudellaan, mutta ei pelkää paljastaa kynsiään KV-pienokaisten ollessa uhattuina. Ehdottipa eräs toinen hänen huomassaan ollut KV-opiskelija tätä naista myös muun muassa maailman kuningattareksi. Ansioituneen hallitusvuoden jälkeen hommat ovat jatkuneet samaan malliin vielä Teekkarijaostossa. Vaikka tämän reippaan roolimallin nimittämiseen maailman kuningattareksi eivät killan valtuudet riitä, voimme silti muistaa häntä epiteetillä.

 

2016: Glaukopis

Yksi jumalatar Athenen epiteeteistä oli Athene Glaukopis — kirkassilmäinen. Tänä vuonna palkittavat ovat toiminnallaan osoittaneet näkevänsä Athenen säkenöivän kirkkain silmin, tuoden valon pilkettä koko kiltaamme.

 

Reetta Arokoski

“Mieletön mimmi, joka ei epäröi ottaa härkää sarvista.” — näin kuvaili eräs kiltalainen tätä teholeidiä, joka onkin ehtinyt tehdä Athenen eteen hurjan paljon. Kahden hallitusvuoden aikana palkittavamme osoitti hoitavansa tehtävät aina “just, eikä melkein”, pitäen kuitenkin upean pilkkeen silmäkulmassaan. Tämä kiltalainen ei pidä itsestään kovaa meteliä, vaikka onkin omien sanojensa mukaan “sairaan hyvä” vähän kaikessa. Ilman häntä ei näitäkään juhlia tänään olisi — ensimmäisen epiteetin saa, Reetta Arokoski!

 

Pekka Lammi

Mitä ikinä tarviikaan tehdä, tähän kaveriin voi aina luottaa. “Yeah, homma hoituu” onkin yleisin vastaus, kun häneltä pyytää apua. Oli kyseessä sitten vuosijuhlien tekniikka tai killan nettisivut, on jälki aina priimaa ja tekeminen täyttä timanttia. Eikä siihen vaadita virkoja tai titteleitä, kun hommaa tekee rakkaudesta lajiin. Tämä epiteetin saaja on tietenkin tuleva teknologiajohtajamme, DJ Lakka Pemmi eli — Pekka Lammi!

 

Tuulia Telin

Seuraava palkittavamme ei ole päätynyt kiltaamme sitä perinteistä reittiä pitkin. Hän ihastui Atheneen toimiessaan meille AYY:n hallituskummina kantaen tuon tehtävän poikkeuksellisella omistautumisella. Huikeinta on, että hän lähti vielä hallituskummivuoden jälkeen huolehtimaan Olkkarin tarjoiluista namutädin roolissa. Vaikka isommat kiireet ovat repineet moneen suuntaan, on tällä aitoa iloa pursuavalla teholeidillä ollut aina aikaa killallemme. Hän on myös omalla esimerkillään edesauttanut Athenen lähentymistä ihaniin kyltereihin. Epiteetin saa — Tuulia Telin!

 

Risto Sarvas

Seuraava epiteetin saaja on siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei kyseessä ole opiskelija vaan opettaja. Tämä infon ideaan ihastunut ja infolaisiin tykästynyt tohtori luo jatkuvasti hienoja mahdollisuuksia kiltalaisille mentoroinnista scrum master -kursseihin. Hänellä on halua, kykyä ja rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla ja innostaa samalla muut mukaan. Kuullessaan abimarkkinointihankkeesta hän ilmoittautui saman tien talkoisiin mukaan ja tarjosi killalle mahdollisuuden tulla DSD-kurssille asiakkaan rooliin. Tämä luova yhteistyö kantoi hedelmää, josta saamme pian nauttia Athenen osallistuessa Slush Youth -tapahtumaan. Tämä herra työskentelee yliopistolla päivän viikossa, mutta tekee todellisuudessa moninkertaisesti enemmän meidän eteen. Siitä me haluamme kiittää sinua — dosentti Risto Sarvas!

 

Mira Lindroos

Pyyteetöntä tekemistä muiden eteen. Näihin sanoihin tiivistyy tämän tytön esimerkillinen meininki. Phuksivuodesta lähtien upeasti killassa mukana olleena hän on ehtinyt järjestää Club X:ää, pyörittää tapahtumia IE:nä ja huolehtia erinomaisella asenteella ajoittain epäkiitollisesta rekrymestarin sähköpostirumbasta. Palkittavamme laittaa aina muut itsensä edelle, vaikka se tarkoittaisi välillä kovempaakin venymistä. Tänään se venyminen palkitaan — Mira Lindroos!

 

Juho Heino

Hyvät teot eivät vanhene, ja tässä osoitus siitä. Tämä epiteetin saaja on vuosien varrella tehnyt upeaa työtä useissa viroissa ja niiden ulkopuolella. Erityisenä ansiona mainittakoon Procountorin käyttöönotto, josta jokainen häntä seurannut rahastonhoitaja on voinut olla kiitollinen. Tämän veikeän veikon kiltalaiset muistavat aina hyvästä meiningistä, jolta Ruotsin-laivan hytin kattokaan ei voinut välttyä… Viime vuonna tämä setä otti varamiehenä kopin ja nosti toiminnantarkastuksen aivan uudelle tasolle. Vaikka palkkatöiden ahdinko painaa, sai hallitus huijattua miehen paikalle rahastonhoitaja Hellströmin väittäessä, että phuksien speksissä on tänä vuonna rahis-teema, jota varten tarvittaisiin mahdollisimman monta vanhaa rahista! Jotain miehestä kertookin se, että hän on täällä tänään — Juho “Setä” Heino!

 

Emmi Peltonen


Viimeinen epiteetin saaja on tehnyt uskomattoman paljon harmaata työtä kiltamme eteen suojellen kiltaa ja koulutusohjelmaa kaikenlaisilta möröiltä. Tämä rautainen edunvalvoja lähti hallitukseen jo phuksivuonna hoitaen napakasti tiedottajasihteerin tehtäviä. Olkkarin vakioasukkeihin kuuluva tyttö on ehtinyt myös hoitaa kulttuuri- ja alumnisektoreita sekä tuonut kiltaamme huikean uuden konseptin Pizzaa & Pähkinää -tapahtumien muodossa. Vaikka vaalikokouksen sihteeröintien loppumetreillä katse on lähes tappava, paljastuu sisältä herkkä, välittävä ja sydämellinen kiltalainen. Viimeisen, muttei suinkaan vähäisimmän, epiteetin saa — Emmi Peltonen!

 

2015: Alkidemos

Yksi Athenen epiteeteistä oli Athene Alkidemos – ihmisten puolustaja. Tänä vuonna halusimme palkita kiltalaisia, jotka ovat ollee tukena, apuna ja ilona kiltalaisille aina silloin, kun sitä on tarvittu.

 

Teemu Konkola

Tämä aktiivinen kiltalainen on ollut vuodesta toiseen osa Athenen tapahtumien sydäntä. Lennokkailla aasinsilloillaan ja tarinoillaan hän on viihdyttänyt kiltalaisia tapahtuma toisensa jälkeen.Virkojensa ulkopuolellakin hän on vuosi toisensa jälkeen koonnut athenelaisia yhteen vuosikurssiin katsomatta, järjestäen niin etkot kuin jatkot aina tarpeen niin vaatiessa. Hän on kaikkien kaveri, jonka puoleen on aina voinut jokainen kiltalainen kääntyä. Rakkauden Honkola – Teemu “Tedi” Konkola!

 

Juho Kokkola

Tämä herrasmies ilahduttaa ja innostaa kiltalaisia vielä vuosikurssin noustua reilusti N:n puolelle. Kun kahdeksantena opiskeluvuotenaan hyppää Suomea kiertävään bussiin teekkarikaverinsa kanssa ja saa yhä koko joukon hyppimään käytävällä, on miehen tekemisessä ja karismassa jotain ainutlaatuista. Hän on lukkari, trokari, phuksikapteeni, ISO ja Phabu-ISO – the one and only Juho Kokkola!

 

Tiitu Lahti

Rakkautta, lämpöä, hymyä ja iloa. Niistä on tämä neito tehty. Epäitsekkäällä asenteellaan ja poikkeuksellisen positiivisella tekemisellään hän on piristänyt kiltalaisten opiskeluaikaa killan tapahtumajärjestämisen saralla. Hänen IE-kaudellaan totuttiin yllättymään kerta toisensa jälkeen sitseillä nähtävistä spektaakkeleista, eikä hänen järjestämistä vuosijuhlistakaan yllätyksiä puuttunut. Kiltalaisten viihdyttäminen on jatkunut vielä tänäkin vuonna kulttuurineuvoksen asemassa. Hänen ansiostaan meilläkin kaikki on niiiin hyvin – Tiitu Lahti!

 

Sofia Ahanen

Seuraava palkittavamme on kupliva ja innostuva persoona, jonka iloisen ja avuliaan läsnäolon jokainen huomaa olkkarilla. Kipparivuotenaan hän sai koko phuksikurssin toimimaan yhdessä ja puhaltamaan yhteen hiileen. Phuksivuoden jälkeenkin hänelle on aina ollut helppo mennä juttelemaan.
Vuoden 2012 Xena, Speksin ja tanssin positiivista energiaa kiltaamme tuova urheilullinen ilmestys – Sofia Ahanen!

 

Kasper Kylmälä

Killan reipas ja riehakas hymypoika, joka vasta alkaneella kiltaurallaan on vienyt infolaisia mitä erilaisimpiin paikkoihin. Paikat ovat vaihdelleet lähes viikoittain, mutta sähköpostiviestien lähettäminen kiltalaisille ei ole tauonnut edes etelän lämmöstä. Etelän lämmön sijaan tämä mies tunnetaankin parhaiten vuosikurssinsa keskuudesta AfterSkiihin panostaneena myyntitykkinä. Tämä epiteetti annetaan killan excumestarille, joka asetti uudessa toimarivirassaan riman erittäin korkealle – Kasper Kylmälä!

 

Tomi Laakso

Viimeinen palkittavamme on useamman vuoden ajan toiminut aktiivisesti killassa niin isäntänä, puheenjohtajana kuin myös rivikiltalaisena näyttäen hyvää mallia nuoremmille ja kannustaen heitä eteenpäin. Athenen lisäksi hän on ehtinyt tekemään killasta tutulla pyyteettömällä tyylillään huipputyötä mm. myös AYY:n juhlatoimikunnassa. Ennen kaikkea tästä miehestä huokuu aito kiltatovereista välittäminen, jota hän ilmensi erinomaisesti toimiessaan viime vuonna koko kiltaa hienosti inspiroineena puheenjohtajana. Laakson veljeksistä se vanhempi – Tomi Laakso!

 

2014: Pandrosos

Yksi Athenen nimistä oli Athene Pandrosos – valon ja optimismin tuoja. Tänä vuonna halusimme palkita epiteetin saajina kiltalaisia, jotka ovat tuoneet ja luoneet Atheneen omalla positiiviselle panoksellaan jotain upeaa ja innostavaa.

 

Pekka Siika-aho

Ensimmäinen epiteetin saaja tunnetaan railakkaana kaverina, joka piristää kiltalaisten arkea ja juhlaa vielä vaihtonsakin jälkeen. Tämä positiivinen athenelainen on ehtinyt tuoda Baby Oilin pehmeällä kosketuksellaan vuosikurssillisen phukseja kiltaan ja valvonut kiltalaisten etuja opintovastaavana. Hän on pitänyt hyvää huolta muiden kandeista uudistuksen kiemuroissa, vaikka oma kandi häämöttää vielä edessä. Tämä surffitukka jakaa Olkkarilla neuvoja kaikille apua kaipaaville asiasta kuin asiasta. Itä-Helsingistä ponnistaa Pekka Siika-aho!

 

Lotta Ahonen

Toisen epiteetin saaja lähti rohkeasti täysillä mukaan kiltaan jo phuksina. Hän on tuottanut killalle iloa ja juhlahumua eri hallitusrooleissa, joihin hän on jättänyt kättensä jäljet. Erilaisia, joskus väärinymmärrettyjäkin, makuelämyksiä kiltalaisille tarjonnut Athenen ahkera ahertaja on levittänyt iloista Athene-henkeä myös muualle Aaltoon. Viime vuonna lanseerattu eeppisempiä vuosijuhlia mahdollistava vuosijuhlatoimikunta on tämän konkarin luomus. Hän on Nurmijärven ylpeys, Lotta Ahonen!

 

Tommi Byman

Seuraava palkittavamme on positiivisella asenteellaan ja tekemisellään jaksanut innostaa kiltalaisia vuodesta toiseen. Tämä rasvaprosenttinsa vuosikurssiaan pienempänä pitävä athenelainen atleetti huolehtii siitä, ettei killan vanhempien jäsenten määrä tapahtumissa pääse tippumaan. Bakkanaaleissa toistensa jälkeen tämä äärimmäisen mukava jäbä vetää mukaansa tanssilattialle kiltalaisia vuosikurssiin katsomatta. Aktiivinen athenelainen, kaikkien kaveri – Tommi “Bybbe” Byman!

 

Pietari Keskinen

Tämä mies, jonka läsnäolon Olkkarilla tunnistaa ihanasta tarttuvasta hihityksestä.
Mies, joka tykkää kirjoittaa Kukkaan.
Mies, jonka kirjoitukset Kukkaan pitää sensuroida.
Mies, joka teki koulutuspolitiikasta näkyvää ja seksikästä.
Mies, joka torppasi voileipäbaarin.
Niin hieno mies, että Ylioppilaskunta lainasi hänet meiltä vuodeksi.
Keskiaukeaman mies – Pietari Keskinen

 

Eeva Tervahartiala

Seuraava palkittava on meiningiltään esimerkillinen athenelainen, joka on aina positiivisella asenteella antamassa oman panoksensa muiden kiltalaisten hyväksi. Tämä tehotyttö on niin täynnä intoa, että se tarttuu vääjäämättä muihinkin kiltalaisiin. Tätä reipasta Kukan toimittajaa ei ole turhaan valittu superISOksi, onhan tämän ministerin salkusta löytynyt killalle hupia muun muassa kahviluennolle ja Wapun rientoihin. Epiteetti isolla E:llä, Eeva Tervahartiala!

 

Jaakko Hynynen

Illan viimeinen epiteetti myönnetään maukkaiden makujen bisnesmiehelle, joka on jättänyt jälkensä kiltaan monella eri tavalla. Hänen kättensä jäljistä ollaan päästy nauttimaan niin gourmet-sitsipöydissä, Ulliksen teltassa kuin BMI-innovaatioprojektissa. Mies, joka aktiivisella ja aikaansaavalla tekemisellään kantoi rahaa selkä vääränä killan kirstuun, jaksaa yhä innostaa ja kannustaa nuorempiaan mukaan killan toimintaan. Killan oma mussukka, Jaakko Hynynen!

 

2013: Atrytone

Yksi Athenen nimistä oli Athene Atrytone – väsymätön. Atrytone-nimen saaneet tunnetaan killan väsymättöminä.

 

Piia Kuosmanen

Athenelaiset tunnetaan maailmalla innostuneina ja aktiivisina aaltolaisina, ja killan lippua ei kukaan ole pitänyt puolestamme niin korkealla kuin ensimmäinen väsymättömämme. Tämä veikko on Athenen koulupoliittisen toiminnan ruumiillistuma ja on edistänyt kiltamme asiaa korkeakoulun kaikilla asteilla, killan hallituksessa ja jopa yliopiston korkeimmissa kammioissa. Kiltamme tarmokas neito tarttuu tehtävään kuin tehtävään periksiantamattomalla tarmolla ja hänet riisti kiltamme arkipäivästä ainoastaan pakottava tarve tuoda Aallon ilosanomaa koko ylioppilaskunnalle. Ylävitosia ja yksisarvisia, se on Piia Kuosmanen!

 

Aleksi Pyykkönen

Tämä reipas kaveri tunnetaan suoraselkäisenä urheilijatyyppinä, joka on kuin kala vedessä tiskin kummallakin puolella. Toimimalla osana dynaamista olkkaritoimikuntaamme hän on huolehtinut kiltamme kodin varustelusta ja kunnosta myös silloin, kun kiitosta ei ole satanut. Merkin saaja on urheilujoukkueemme Ethanan luottopelaaja, joka vuosi toisensa jälkeen jaksaa innostaa ympärillään olevia. Aleksi Pyykkönen!

 

Meri Terho

Seuraava henkilö on nuoresta iästään huolimatta tuonut iloa jokaiselle kiltahuoneen asukkaalle toteuttamalla harvoin nähdyllä innolla ja ahkeruudella toimihenkilövirkaa, jonka tärkeää roolia ei aina muisteta. Tämä henkilö on muun Olkkaritoimikunnan kanssa näyttänyt, että yhteistyö ja muiden auttaminen voi olla myös hauskaa! Vuoden makein mimmi, Meri Terho!

 

Tiina Toskovic

Seuraava väsymätön on toiminut vuosien ajan kiltamme toimihenkilönä pitämässä pyyteettömästi muiden puolta sekä tuomalla piristystä jokaisen kiltalaisen päivään, jopa niiden jotka muuten ehkä unohtuisivat. Tämä henkilö on toiminut tiukoin ottein uuden kiltahuoneemme vartijana, vienyt kiltalaiset unohtumattomiin kulttuurielämyksiin ja tänä vuonna nostanut kiltamme KV-toiminnan täysin ennennäkemättömälle tasolle. Tiina Toskovic!

 

Emil Virkki

Illan viimeinen väsymätön on opiskelijakulttuurin vankka puolustaja. Tämä mainio veikko on vienyt kiltalaisiamme aiheuttamaan ihastusta ja paheksuntaa ympäri Suomea ja mieheen monesti sitseillä törmänneet ovat havainneet samanlaista vaikutusta hänen lukkaroinnissaan. Ennen kaikkea tämä henkilö on rakkaudella hoitanut kiltalehteämme Kukkaa, ja hänen kättensä jäljet kantavat hedelmää yhä uudelleen jokasyksyisen Kukkaviikonlopun muodossa. Kyseessä on tietenkin Lappeenrannan lahja Athenelle – Emil Virkki!

 

2012: Promakhia

Yksi Athenen nimistä oli Athene Promakhia – esitaistelija, joka viittasi myös Atheneen Ateenan lahden suojelijana. Promakhia-nimen saaneet tunnetaan killan esitaistelijoina.

 

Oula Antere

Tuomo Eloranta

Otso Hannula

Emma Kauppi

Juuso Koskinen

Pyry Kröger

Antti Kumpusalo

Anastasia Lipiäinen

Petteri Noponen

Sonja Palomäki

Julia Wiikeri