Informaatioverkostojen kilta

Athene

Palkitut

Kunniajäsenet

Killan sääntöjen mukaan killalla voi olla samanaikaisesti korkeintaan kymmenen kunniajäsentä. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on merkittävästi edistänyt killan pyrkimyksiä ja kehitystä. Kunniajäsenyys on korkein tunnustus, jonka kilta voi myöntää.

 

Professori Tapio ”Tassu” Takala (2009)

Informaatioverkostojen koulutusohjelman ”isä”, pitkäaikainen koulutusohjelman johtaja ja killan Oltermanni, Tapio ”Tassu” Takala kutsuttiin killan ensimmäiseksi kunniajäseneksi yksimielisesti vaalikokouksessa 5.11.2009.

 

Lehtori Vesa Kantola (2016)

Informaatioverkostojen pitkäaikainen lehtori ja aktiivinen koulutusneuvoston jäsen Vesa Kantola kutsuttiin killan toiseksi kunniajäseneksi yksimielisesti vuosikokouksessa 2.3.2016.

 

Kultaisen ansiomerkin kantajat

Kultainen ansiomerkki on killan arvokkain kunnianosoitus. Sääntöjen mukaan kultainen merkki voidaan myöntää killan toiminnassa ansioituneelle tahi kiltaa muuten suuresti auttaneelle henkilölle. Vuosittain jaettavien merkkien lukumäärä on 0-3 kappaletta, ja niiden jaosta päättää hallitus.

 

Tomi Laakso 2016

Illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saaja on antanut Athenelle aina vuosikymmenen alusta tähän päivään asti valtavan paljon. Takana onkin pitkä lista hallitus- ja toimarivirkoja, jotka palkittavamme on hoitanut aina kunnialla. Erityisen upeaa on kuitenkin se, miten tämä todellinen herrasmies kantaa vastuun myös silloin, kun se ei itselle kuulu — oli kyseessä sitten bussin turistiluokan siivoaminen tai vaalikokouksen puheenjohtaminen. Reilu, välittävä, oikeudenmukainen, kuunteleva. Näillä adjektiiveilla tätä kaveria kuvaavat muut kiltalaiset. Tämä loistava johtaja ja nuorempien kiltalaisten roolimalli osaa myös tarvittaessa vaihtaa vapaalle, mistä kertoo toistaiseksi katkeamaton seitsemän vuoden Marathon-putki. Kultaisen ansiomerkin saa isäntä, puheenjohtaja ja kaikkien kaveri: Tomi Laakso!

 

Stina Giesecke 2016

Tämä henkilö on tehnyt vuosien ajan valtavasti töitä kiltamme ja erityisesti koulutusohjelmamme hyväksi. Palkittavamme kohtaa opiskelijat aina hymyssä suin ja on valmis tekemään puolestamme enemmän töitä, kuin mitä omaan työnkuvaan kuuluu. Kun siirrytään visioinnista käytännön toteutukseen, kantaa tämä koulutusneuvostomme aktiivinen jäsen usein todellisen vastuun tehden selvitykset ja ohjaten työryhmät. Tätä harmaan työn puurtajaa muistamme harvoin kiittää, vaikka hän on jo pitkään ollut kulisseissa se informaatioverkostojen koulutusohjelman todellinen työmyyrä. Olkoon tänään hänen iltansa parrasvaloissa — kultaisen ansiomerkin saa vanhempi lehtori ja infon ystävä, Stina Giesecke!

 

Mikko Latva-Käyrä 2016

Viimeinen palkittavamme on varmasti hienoimpia ihmisiä, joita maa päällään kantaa. Tämä valloittavan veikeän naurun omaava, phuksivuodesta alkaen Athenea rakastanut kaveri ei koskaan tingi luonteestaan, vaan on aina mukana täysillä omana itsenään. Hän on vuosien varrella ehtinyt painia Metos-karhun lisäksi niin edunvalvonnan, laulukulttuurin, kiltalehden, isoilun kuin alumnisuhteiden parissa. Ja vaikka tänä vuonna matka on vienyt aina AYY:n hallitukseen asti, on hänellä ollut aina aikaa omalle killalleen.

Kyseessä on mies, joka kävi ensimmäisen kerran ulkomailla hakiessaan killalle virvokkeita etelänaapurista. Mies, joka pystyy viemään läpi maisteriuudistuksen ja laulamaan samalla täydellisestä tiistaista kalliossa. Mies, joka välittää muista ja osaa vielä näyttää sen. Jos tätä kaveria pitäisi kuvata kahdella sanalla, olisi pakko siteerata häntä itseään: “Arvostan jäbää.” Kultaisen ansiomerkin saa — Nurmon lahja Athenelle — Mikko Latva-Käyrä!

 

Emil Virkki 2015

Tämä mies on tehnyt killan eteen uskomattoman määrän työtä useilla eri sektoreilla ja jättänyt jälkensä kiltamme perinteisiin. Osa hänen tuotoksistaan on muovautunut jo niin kiinteäksi osaksi kiltamme toimintaa ettemme osaa edes ajatella niiden joskus puuttuneen. Vuosikurssista riippumatta tämä herrasmies on koskettanut meistä varmasti jokaista. Hän on vaikuttanut muun muassa kiltalehden Athenen laulukulttuurin excujen ja Marathonin parissa. Hänen kättensä jälkinä ovat tulleet jäädäkseen mm. kukkaviikonloppu online-julkaisuna toteutettava Wappukukka sekä sen vakioluukku 24h KukkaChat. Tämän kultaisen ansiomerkin saajan johdolla on luotu myös killan ensimmäinen oma lauluvihko.

 

Susanna Reunanen 2015

Tämä kultaisen ansiomerkin saaja on jo vuosien ajan toiminut lempeällä otteellaan infolaisten hyväksi. Hänen pitkäjänteinen työnsä näkyy niin opiskelijoiden arjessa opintoneuvontana kuin koulutusohjelman taustalla tapahtuvassa kokoustamisessa ja kehittämisessä. Aisaparinsa Marjon kanssa hän on ollut pitämässä huolta että niin kandi- kuin DI-uudistuksissa on pidetty mielessä koulutusohjelman käytännön todellisuus. Killan kopoilijat tuntevat hänen vastaanottonsa toisen kerroksen tukena ja turvana.

 

Pietari Keskinen 2015

Tämä henkilö on killan pitkäaikainen vaikuttaja niin useiden kiltavirkojen kautta kuin taustalla ilman virkojakin. Hän on ollut vahvasti kehittämässä niin infon koulutusohjelmaa kuin puolustamassa kiltahuonetta siitäkin huolimatta että se on välillä vaatinut työskentelyä jopa toiselta mantereelta käsin. Tämän lisäksi hän on vaikuttanut monissa toimariviroissa muun muassa järjestänyt kiltalaisille kulttuurielämyksiä ja tukenut niin vuosijuhlajärjestelyä kuin alumniyhteistyötä. Hän on myös ahkerasti kannustanut vuosi toisensa jälkeen uusia ja vanhoja toimareita mukaan kiltatyöskentelyyn varmistaen osaltaan että kiltamme toiminta on säilynyt elinvoimaisena. Vielä vaihtovuoden jälkeenkin hän on pitänyt killan lähellä sydäntään vaikka valmistuminen alkaa jo kolkutella.

 

Piia Kuosmanen 2014

Tämä Athenen kultaisen ansiomerkin saaja on toiminut pitkän linjan edunvalvojana ansiokkaasti ja tuloksellisesti. Hän on osoittanut vuosien varrella huikeaa kykyä ja halua toimia Athenen ja sen jäsenistön hyväksi. Toimiessaan opintovastaavana ja puheenjohtajana palkittavamme oli aina siellä, missä tarvittiin, valmiina tarttumaan tilaisuuteen tavata opiskelija tai professori ihmisenä. Olemuksellaan hän innostaa ympärillään olevia lähtemään mukaan niin vastuullisiin kuin vauhdikkaisiinkin mahdollisuuksiin. Vaikka tämän ansiomerkin saajan opiskelija-aktiiviura on vienyt hänet ensin yliopiston ja sitten valtakunnallisen tason edunvalvontaan, on hän silti ollut valmiina tarjoamaan omaa aikaansa ja kontaktejaan killan edun ajamiseen. Tämä yliopistomaailmassa athenelaisuutta upeasti edustava voimaeläin on tietysti Piia Kuosmanen!

 

Otso Hannula 2014

Illan toisen ja viimeisen kultaisen ansiomerkin saaja on ollut mukana Athenen toiminnassa jo phuksivuodestaan lähtien. Lukuisten killan virkojen kautta puheenjohtajaksi edennyt kilta-aktiivi on toiminut innokkaasti Athenen ja athenelaisten etujen ja toiminnan edistäjänä. Kiltalehtemme Kukan toimittamisen, taittamisen ja päätoimittamisen lisäksi hän on laulattanut juhlakansaa niin killassa kuin koko ylioppilaskunnassakin. Kukapa ei haluaisi seurakseen juhlille ja miksei muuallekin tätä helposti lähestyttävää ystävällistä miestä? Kiinnostus ja intohimo athenelaisten hyvinvointia ja tulevaisuutta kohtaan ei ole tyssännyt edes valmistumiseen, vaan tämä mies on jatkanut tarmokasta ja periksiantamatonta työtään infolaisten koulutuksen puolustajana ja kehittäjänä, vaikka Wapun haalarit ovatkin vaihtuneet jo popliinitakkiin. Tämä Atheneen rakkaudella suhtautuva veikko on Otso Hannula!

 

Anastasia Lipiäinen 2013

Illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saaja on todellinen pitkän linjan kiltajäärä. Tämä henkilö on lähtenyt hetkeäkään epäröimättä jo phuksivuonnaan mukaan killan toimintaan, mutta tämän henkilön nostaa korkeimpaan kunniaan hänen valmiutensa nousta auttamaan opiskelijayhteisöä kerta toisena perään vielä vuosia hallituskausiensa jälkeen. Tänä iltana palkittavaan henkilöön on aina voinut luottaa tehtävään tai ajankohtaan katsomatta, ja vaikka hänet tunnetaan poikkeuksellisesta tarmokkuudestaan killan IT-järjestelmien sekä phuksien koodaustaitojen esitaistelijana, on hän kaatanut loputonta energiaansa myös muun muassa Learning Hub-projektiin, kiltalehden taittamiseen ja killan edunvalvontaan. Tämän illan ensimmäisen kultaisen ansiomerkin saa vuoden 2011 puheenjohtaja ja Studio 1 -kurssin henkilöitymä, Ankku Lipiäinen!

 

Riitta Smeds 2013

Illan toisen kultaisen ansiomerkin saaja on erityinen henkilö paitsi kiltalaisille, myös koko informaatioverkostojen koulutusohjelmalle. Vaikka hän ei välttämättä ole kaikille kiltalaisillemme tuttu, tämä henkilö on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen kymmeniin ja kymmeniin opiskelijoihimme ja alumneihimme, jotka ovat jatkaneet maailmalle. Athenella on ollut erityinen suhde tähän henkilöön, joka nimitettiin vuonna 2001 informaatioverkostojen professuuriin ja joka toimi vuosituhannen alussa usean vuoden ajan informaatioverkostojen koulutusohjelman johtajana. Kuitenkin jo ennen Athenea tämä henkilö on tuonut maailmaan monitieteellisyyden, käyttäjälähtöisyyden ja yhteistyön ilosanomaa omassa työssään ja perustamansa SimLab-tutkimusryhmänsä kautta. Tänä iltana Athenen kultaisen ansiomerkin saa opettaja, laulaja ja kaikkien infolaisten ystävä, professori Riitta Smeds!

 

Julia Wiikeri 2013

Illan kolmannen ja viimeisen kultaisen ansiomerkin saa henkilö, joka on vuosia toiminut killan hallituksessa ja sen ulkopuolella killan merkittävimpinä edunvalvojina. Tähän henkilöön on aina voinut luottaa vuoroin lämminhenkisenä mentorina ja riehakkaana juhlaseurana, hetkeäkään epäröimättä ja lannistumattomalla innolla. Tämän henkilön pitkä hallitusura alkoi killan omatuntona hoitamalla rahastonhoitajan tehtävää, josta hän jatkoi opintovastaavan tehtävän kautta hallituksen puheenjohtajaksi. Ansiomerkin saaja on pitkäjänteisen halloped-uran ja verkostoitumisen avulla tuonut athenelaisten äänen kuuluviin korkeakoulun sisällä siellä missä sitä on eniten kaivattu. Aktiiviuransa päätyttyä tämä henkilö on ollut opastamassa nuorempia seuraajiaan ja on aina iloinen auttaessaan vielä valmistumisensa jälkeenkin. Kyseessä on, totta kai, vuoden 2010 puheenjohtaja Julia Wiikeri!

 

Mikko Koski 2012

Mikko Martela 2011

Janne Käki 2010

Outi Hölttä 2010

Marjo Korhonen 2010

Kaarina Kaste 2009

Jouni Jaakkola 2008

Aino Sarakorpi 2008

Elli Pyykkö 2007

Hanna Timonen 2006

Henrik Blåfield 2005

Tapio Takala 2004

Oskari Kettunen 2004

 

Epiteetit

Jumalatar Athene tunnettiin antiikin Kreikassa monilla nimillä, epiteeteillä, jotka kuvastivat Athenen eri ominaisuuksia. Vuodesta 2012 alkaen jaetut tunnustukset vaihtelevat vuosittain, ja niitä jaetaan killan vuosijuhlassa Infoähkyssä 0-7 kappaletta kiltalaisten ehdotusten pohjalta.

Epiteetti-ansiomerkki on tunnustus killassa ansiokkaasti toimineelle kiltalaiselle, joka on toiminnallaan edistänyt Athenen etua tai tuottanut suurta iloa kanssakiltalaisille. Ansiomerkin saaminen ei edellytä pitkää kiltauraa, vaan oikeanlaista ja ihailtavaa asennetta ja valmiutta toimia kaverin hyväksi.

 

2016: Glaukopis

Yksi jumalatar Athenen epiteeteistä oli Athene Glaukopis — kirkassilmäinen. Tänä vuonna palkittavat ovat toiminnallaan osoittaneet näkevänsä Athenen säkenöivän kirkkain silmin, tuoden valon pilkettä koko kiltaamme.

 

Reetta Arokoski

“Mieletön mimmi, joka ei epäröi ottaa härkää sarvista.” — näin kuvaili eräs kiltalainen tätä teholeidiä, joka onkin ehtinyt tehdä Athenen eteen hurjan paljon. Kahden hallitusvuoden aikana palkittavamme osoitti hoitavansa tehtävät aina “just, eikä melkein”, pitäen kuitenkin upean pilkkeen silmäkulmassaan. Tämä kiltalainen ei pidä itsestään kovaa meteliä, vaikka onkin omien sanojensa mukaan “sairaan hyvä” vähän kaikessa. Ilman häntä ei näitäkään juhlia tänään olisi — ensimmäisen epiteetin saa, Reetta Arokoski!

 

Pekka Lammi

Mitä ikinä tarviikaan tehdä, tähän kaveriin voi aina luottaa. “Yeah, homma hoituu” onkin yleisin vastaus, kun häneltä pyytää apua. Oli kyseessä sitten vuosijuhlien tekniikka tai killan nettisivut, on jälki aina priimaa ja tekeminen täyttä timanttia. Eikä siihen vaadita virkoja tai titteleitä, kun hommaa tekee rakkaudesta lajiin. Tämä epiteetin saaja on tietenkin tuleva teknologiajohtajamme, DJ Lakka Pemmi eli — Pekka Lammi!

 

Tuulia Telin

Seuraava palkittavamme ei ole päätynyt kiltaamme sitä perinteistä reittiä pitkin. Hän ihastui Atheneen toimiessaan meille AYY:n hallituskummina kantaen tuon tehtävän poikkeuksellisella omistautumisella. Huikeinta on, että hän lähti vielä hallituskummivuoden jälkeen huolehtimaan Olkkarin tarjoiluista namutädin roolissa. Vaikka isommat kiireet ovat repineet moneen suuntaan, on tällä aitoa iloa pursuavalla teholeidillä ollut aina aikaa killallemme. Hän on myös omalla esimerkillään edesauttanut Athenen lähentymistä ihaniin kyltereihin. Epiteetin saa — Tuulia Telin!

 

Risto Sarvas

Seuraava epiteetin saaja on siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei kyseessä ole opiskelija vaan opettaja. Tämä infon ideaan ihastunut ja infolaisiin tykästynyt tohtori luo jatkuvasti hienoja mahdollisuuksia kiltalaisille mentoroinnista scrum master -kursseihin. Hänellä on halua, kykyä ja rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla ja innostaa samalla muut mukaan. Kuullessaan abimarkkinointihankkeesta hän ilmoittautui saman tien talkoisiin mukaan ja tarjosi killalle mahdollisuuden tulla DSD-kurssille asiakkaan rooliin. Tämä luova yhteistyö kantoi hedelmää, josta saamme pian nauttia Athenen osallistuessa Slush Youth -tapahtumaan. Tämä herra työskentelee yliopistolla päivän viikossa, mutta tekee todellisuudessa moninkertaisesti enemmän meidän eteen. Siitä me haluamme kiittää sinua — dosentti Risto Sarvas!

 

Mira Lindroos

Pyyteetöntä tekemistä muiden eteen. Näihin sanoihin tiivistyy tämän tytön esimerkillinen meininki. Phuksivuodesta lähtien upeasti killassa mukana olleena hän on ehtinyt järjestää Club X:ää, pyörittää tapahtumia IE:nä ja huolehtia erinomaisella asenteella ajoittain epäkiitollisesta rekrymestarin sähköpostirumbasta. Palkittavamme laittaa aina muut itsensä edelle, vaikka se tarkoittaisi välillä kovempaakin venymistä. Tänään se venyminen palkitaan — Mira Lindroos!

 

Juho Heino

Hyvät teot eivät vanhene, ja tässä osoitus siitä. Tämä epiteetin saaja on vuosien varrella tehnyt upeaa työtä useissa viroissa ja niiden ulkopuolella. Erityisenä ansiona mainittakoon Procountorin käyttöönotto, josta jokainen häntä seurannut rahastonhoitaja on voinut olla kiitollinen. Tämän veikeän veikon kiltalaiset muistavat aina hyvästä meiningistä, jolta Ruotsin-laivan hytin kattokaan ei voinut välttyä… Viime vuonna tämä setä otti varamiehenä kopin ja nosti toiminnantarkastuksen aivan uudelle tasolle. Vaikka palkkatöiden ahdinko painaa, sai hallitus huijattua miehen paikalle rahastonhoitaja Hellströmin väittäessä, että phuksien speksissä on tänä vuonna rahis-teema, jota varten tarvittaisiin mahdollisimman monta vanhaa rahista! Jotain miehestä kertookin se, että hän on täällä tänään — Juho “Setä” Heino!

 

Emmi Peltonen


Viimeinen epiteetin saaja on tehnyt uskomattoman paljon harmaata työtä kiltamme eteen suojellen kiltaa ja koulutusohjelmaa kaikenlaisilta möröiltä. Tämä rautainen edunvalvoja lähti hallitukseen jo phuksivuonna hoitaen napakasti tiedottajasihteerin tehtäviä. Olkkarin vakioasukkeihin kuuluva tyttö on ehtinyt myös hoitaa kulttuuri- ja alumnisektoreita sekä tuonut kiltaamme huikean uuden konseptin Pizzaa & Pähkinää -tapahtumien muodossa. Vaikka vaalikokouksen sihteeröintien loppumetreillä katse on lähes tappava, paljastuu sisältä herkkä, välittävä ja sydämellinen kiltalainen. Viimeisen, muttei suinkaan vähäisimmän, epiteetin saa — Emmi Peltonen!

2015: Alkidemos

Yksi Athenen epiteeteistä oli Athene Alkidemos – ihmisten puolustaja. Tänä vuonna halusimme palkita kiltalaisia, jotka ovat ollee tukena, apuna ja ilona kiltalaisille aina silloin, kun sitä on tarvittu.

 

Teemu Konkola

Tämä aktiivinen kiltalainen on ollut vuodesta toiseen osa Athenen tapahtumien sydäntä. Lennokkailla aasinsilloillaan ja tarinoillaan hän on viihdyttänyt kiltalaisia tapahtuma toisensa jälkeen.Virkojensa ulkopuolellakin hän on vuosi toisensa jälkeen koonnut athenelaisia yhteen vuosikurssiin katsomatta, järjestäen niin etkot kuin jatkot aina tarpeen niin vaatiessa. Hän on kaikkien kaveri, jonka puoleen on aina voinut jokainen kiltalainen kääntyä. Rakkauden Honkola – Teemu “Tedi” Konkola!

 

Juho Kokkola

Tämä herrasmies ilahduttaa ja innostaa kiltalaisia vielä vuosikurssin noustua reilusti N:n puolelle. Kun kahdeksantena opiskeluvuotenaan hyppää Suomea kiertävään bussiin teekkarikaverinsa kanssa ja saa yhä koko joukon hyppimään käytävällä, on miehen tekemisessä ja karismassa jotain ainutlaatuista. Hän on lukkari, trokari, phuksikapteeni, ISO ja Phabu-ISO – the one and only Juho Kokkola!

 

Tiitu Lahti

Rakkautta, lämpöä, hymyä ja iloa. Niistä on tämä neito tehty. Epäitsekkäällä asenteellaan ja poikkeuksellisen positiivisella tekemisellään hän on piristänyt kiltalaisten opiskeluaikaa killan tapahtumajärjestämisen saralla. Hänen IE-kaudellaan totuttiin yllättymään kerta toisensa jälkeen sitseillä nähtävistä spektaakkeleista, eikä hänen järjestämistä vuosijuhlistakaan yllätyksiä puuttunut. Kiltalaisten viihdyttäminen on jatkunut vielä tänäkin vuonna kulttuurineuvoksen asemassa. Hänen ansiostaan meilläkin kaikki on niiiin hyvin – Tiitu Lahti!

 

Sofia Ahanen

Seuraava palkittavamme on kupliva ja innostuva persoona, jonka iloisen ja avuliaan läsnäolon jokainen huomaa olkkarilla. Kipparivuotenaan hän sai koko phuksikurssin toimimaan yhdessä ja puhaltamaan yhteen hiileen. Phuksivuoden jälkeenkin hänelle on aina ollut helppo mennä juttelemaan.
Vuoden 2012 Xena, Speksin ja tanssin positiivista energiaa kiltaamme tuova urheilullinen ilmestys – Sofia Ahanen!

 

Kasper Kylmälä

Killan reipas ja riehakas hymypoika, joka vasta alkaneella kiltaurallaan on vienyt infolaisia mitä erilaisimpiin paikkoihin. Paikat ovat vaihdelleet lähes viikoittain, mutta sähköpostiviestien lähettäminen kiltalaisille ei ole tauonnut edes etelän lämmöstä. Etelän lämmön sijaan tämä mies tunnetaankin parhaiten vuosikurssinsa keskuudesta AfterSkiihin panostaneena myyntitykkinä. Tämä epiteetti annetaan killan excumestarille, joka asetti uudessa toimarivirassaan riman erittäin korkealle – Kasper Kylmälä!

 

Tomi Laakso

Viimeinen palkittavamme on useamman vuoden ajan toiminut aktiivisesti killassa niin isäntänä, puheenjohtajana kuin myös rivikiltalaisena näyttäen hyvää mallia nuoremmille ja kannustaen heitä eteenpäin. Athenen lisäksi hän on ehtinyt tekemään killasta tutulla pyyteettömällä tyylillään huipputyötä mm. myös AYY:n juhlatoimikunnassa. Ennen kaikkea tästä miehestä huokuu aito kiltatovereista välittäminen, jota hän ilmensi erinomaisesti toimiessaan viime vuonna koko kiltaa hienosti inspiroineena puheenjohtajana. Laakson veljeksistä se vanhempi – Tomi Laakso!

 

2014: Pandrosos

Yksi Athenen nimistä oli Athene Pandrosos – valon ja optimismin tuoja. Tänä vuonna halusimme palkita epiteetin saajina kiltalaisia, jotka ovat tuoneet ja luoneet Atheneen omalla positiiviselle panoksellaan jotain upeaa ja innostavaa.

 

Pekka Siika-aho

Ensimmäinen epiteetin saaja tunnetaan railakkaana kaverina, joka piristää kiltalaisten arkea ja juhlaa vielä vaihtonsakin jälkeen. Tämä positiivinen athenelainen on ehtinyt tuoda Baby Oilin pehmeällä kosketuksellaan vuosikurssillisen phukseja kiltaan ja valvonut kiltalaisten etuja opintovastaavana. Hän on pitänyt hyvää huolta muiden kandeista uudistuksen kiemuroissa, vaikka oma kandi häämöttää vielä edessä. Tämä surffitukka jakaa Olkkarilla neuvoja kaikille apua kaipaaville asiasta kuin asiasta. Itä-Helsingistä ponnistaa Pekka Siika-aho!

 

Lotta Ahonen

Toisen epiteetin saaja lähti rohkeasti täysillä mukaan kiltaan jo phuksina. Hän on tuottanut killalle iloa ja juhlahumua eri hallitusrooleissa, joihin hän on jättänyt kättensä jäljet. Erilaisia, joskus väärinymmärrettyjäkin, makuelämyksiä kiltalaisille tarjonnut Athenen ahkera ahertaja on levittänyt iloista Athene-henkeä myös muualle Aaltoon. Viime vuonna lanseerattu eeppisempiä vuosijuhlia mahdollistava vuosijuhlatoimikunta on tämän konkarin luomus. Hän on Nurmijärven ylpeys, Lotta Ahonen!

 

Tommi Byman

Seuraava palkittavamme on positiivisella asenteellaan ja tekemisellään jaksanut innostaa kiltalaisia vuodesta toiseen. Tämä rasvaprosenttinsa vuosikurssiaan pienempänä pitävä athenelainen atleetti huolehtii siitä, ettei killan vanhempien jäsenten määrä tapahtumissa pääse tippumaan. Bakkanaaleissa toistensa jälkeen tämä äärimmäisen mukava jäbä vetää mukaansa tanssilattialle kiltalaisia vuosikurssiin katsomatta. Aktiivinen athenelainen, kaikkien kaveri – Tommi “Bybbe” Byman!

 

Pietari Keskinen

Tämä mies, jonka läsnäolon Olkkarilla tunnistaa ihanasta tarttuvasta hihityksestä.
Mies, joka tykkää kirjoittaa Kukkaan.
Mies, jonka kirjoitukset Kukkaan pitää sensuroida.
Mies, joka teki koulutuspolitiikasta näkyvää ja seksikästä.
Mies, joka torppasi voileipäbaarin.
Niin hieno mies, että Ylioppilaskunta lainasi hänet meiltä vuodeksi.
Keskiaukeaman mies – Pietari Keskinen

 

Eeva Tervahartiala

Seuraava palkittava on meiningiltään esimerkillinen athenelainen, joka on aina positiivisella asenteella antamassa oman panoksensa muiden kiltalaisten hyväksi. Tämä tehotyttö on niin täynnä intoa, että se tarttuu vääjäämättä muihinkin kiltalaisiin. Tätä reipasta Kukan toimittajaa ei ole turhaan valittu superISOksi, onhan tämän ministerin salkusta löytynyt killalle hupia muun muassa kahviluennolle ja Wapun rientoihin. Epiteetti isolla E:llä, Eeva Tervahartiala!

 

Jaakko Hynynen

Illan viimeinen epiteetti myönnetään maukkaiden makujen bisnesmiehelle, joka on jättänyt jälkensä kiltaan monella eri tavalla. Hänen kättensä jäljistä ollaan päästy nauttimaan niin gourmet-sitsipöydissä, Ulliksen teltassa kuin BMI-innovaatioprojektissa. Mies, joka aktiivisella ja aikaansaavalla tekemisellään kantoi rahaa selkä vääränä killan kirstuun, jaksaa yhä innostaa ja kannustaa nuorempiaan mukaan killan toimintaan. Killan oma mussukka, Jaakko Hynynen!

 

2013: Atrytone

Yksi Athenen nimistä oli Athene Atrytone – väsymätön. Atrytone-nimen saaneet tunnetaan killan väsymättöminä.

 

Piia Kuosmanen

Athenelaiset tunnetaan maailmalla innostuneina ja aktiivisina aaltolaisina, ja killan lippua ei kukaan ole pitänyt puolestamme niin korkealla kuin ensimmäinen väsymättömämme. Tämä veikko on Athenen koulupoliittisen toiminnan ruumiillistuma ja on edistänyt kiltamme asiaa korkeakoulun kaikilla asteilla, killan hallituksessa ja jopa yliopiston korkeimmissa kammioissa. Kiltamme tarmokas neito tarttuu tehtävään kuin tehtävään periksiantamattomalla tarmolla ja hänet riisti kiltamme arkipäivästä ainoastaan pakottava tarve tuoda Aallon ilosanomaa koko ylioppilaskunnalle. Ylävitosia ja yksisarvisia, se on Piia Kuosmanen!

 

Aleksi Pyykkönen

Tämä reipas kaveri tunnetaan suoraselkäisenä urheilijatyyppinä, joka on kuin kala vedessä tiskin kummallakin puolella. Toimimalla osana dynaamista olkkaritoimikuntaamme hän on huolehtinut kiltamme kodin varustelusta ja kunnosta myös silloin, kun kiitosta ei ole satanut. Merkin saaja on urheilujoukkueemme Ethanan luottopelaaja, joka vuosi toisensa jälkeen jaksaa innostaa ympärillään olevia. Aleksi Pyykkönen!

 

Meri Terho

Seuraava henkilö on nuoresta iästään huolimatta tuonut iloa jokaiselle kiltahuoneen asukkaalle toteuttamalla harvoin nähdyllä innolla ja ahkeruudella toimihenkilövirkaa, jonka tärkeää roolia ei aina muisteta. Tämä henkilö on muun Olkkaritoimikunnan kanssa näyttänyt, että yhteistyö ja muiden auttaminen voi olla myös hauskaa! Vuoden makein mimmi, Meri Terho!

 

Tiina Toskovic

Seuraava väsymätön on toiminut vuosien ajan kiltamme toimihenkilönä pitämässä pyyteettömästi muiden puolta sekä tuomalla piristystä jokaisen kiltalaisen päivään, jopa niiden jotka muuten ehkä unohtuisivat. Tämä henkilö on toiminut tiukoin ottein uuden kiltahuoneemme vartijana, vienyt kiltalaiset unohtumattomiin kulttuurielämyksiin ja tänä vuonna nostanut kiltamme KV-toiminnan täysin ennennäkemättömälle tasolle. Tiina Toskovic!

 

Emil Virkki

Illan viimeinen väsymätön on opiskelijakulttuurin vankka puolustaja. Tämä mainio veikko on vienyt kiltalaisiamme aiheuttamaan ihastusta ja paheksuntaa ympäri Suomea ja mieheen monesti sitseillä törmänneet ovat havainneet samanlaista vaikutusta hänen lukkaroinnissaan. Ennen kaikkea tämä henkilö on rakkaudella hoitanut kiltalehteämme Kukkaa, ja hänen kättensä jäljet kantavat hedelmää yhä uudelleen jokasyksyisen Kukkaviikonlopun muodossa. Kyseessä on tietenkin Lappeenrannan lahja Athenelle – Emil Virkki!

 

2012: Promakhia

Yksi Athenen nimistä oli Athene Promakhia – esitaistelija, joka viittasi myös Atheneen Ateenan lahden suojelijana. Promakhia-nimen saaneet tunnetaan killan esitaistelijoina.

 

Oula Antere

Tuomo Eloranta

Otso Hannula

Emma Kauppi

Juuso Koskinen

Pyry Kröger

Antti Kumpusalo

Anastasia Lipiäinen

Petteri Noponen

Sonja Palomäki

Julia Wiikeri